Πορτογαλία: Περισσότεροι από 400 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες

1063
πορτογαλία

Στην Πορτογαλία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, εκκένωσαν πρώτα απ’ όλα τα χωριά για να γλιτώσουν οι άνθρωποι.

Περισσότεροι από 400 πυροσβέστες με τη συνδρομή 9 πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων επιχειρούν σήμερα για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην τουριστική περιοχή Μοντσίκε, στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση κατοίκων, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις υπηρεσίες διάσωσης.

Στο μέτωπο της φωτιάς, που κατακαίει χαμηλή βλάστηση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες με τη βοήθεια 121 πυροσβεστικών οχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αρχή Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού “απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους” με τη βοήθεια των αρχών, προκειμένου να “αποφευχθεί το ενδεχόμενο πανικού”, ωστόσο η ζωή τους δεν απειλήθηκε, όπως έγινε γνωστό από το κέντρο διοίκησης των επιχειρήσεων διάσωσης του Φάρο.

Οι φλόγες εξαπλώνονται σε δύο μέτωπα σε μια ζώνη δύσκολα προσβάσιμη, ενώ πυροδοτούνται από τον άνεμο, διευκρίνισαν οι αρχές, επισημαίνοντας όμως ότι η επιχείρηση κατάσβεσης “εξελίσσεται ευνοϊκά”.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στα περίχωρα του Μοντσίκε, στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό του Αλγκάρβε, στη νότια Πορτογαλία.

Με την Πορτογαλία σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού από την Τετάρτη για το ενδεχόμενο πυρκαγιών, έως σήμερα το απόγευμα, περισσότεροι από 1000 πυροσβέστες με περίπου 15 εναέρια μέσα επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο εστίες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας