Πορεία του Πολυτεχνείου για Ελλάδα ανεξάρτητη με ισχυρή Παιδεία-Υγεία-Οικονομία, δίκαιη Kοινωνία

1331
Πορεία του Πολυτεχνείου

Η κυβέρνηση χωρίς κανένα διάλογο με κόμματα, οργανώσεις, συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς. Χωρίς καμία προσπάθεια συνεννόησης για τον καταλληλότερο τρόπο που θα μπορούσε στις σημερινές συνθήκες να τιμηθεί το «Πολυτεχνείο», με πλήρη σεβασμό στον αγωνιστικό χαρακτήρα του και τον επίκαιρο προσανατολισμό του αλλά και με πλήρη τήρηση από τους διοργανωτές όλων των μέτρων προστασίας και αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού.

Χωρίς, λοιπόν, η κυβέρνηση να επιχειρήσει μια τέτοια δημοκρατική και υπεύθυνη διαδικασία, έσπευσε, όπως δυστυχώς έκανε και πρόσφατα με την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου και με την λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» να απαγορεύσει, με την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, κάθε μορφής κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο.

Συνόδευσε, μάλιστα, αυτήν την απαγόρευση με ένα όργιο τρομοκρατίας, απειλών, προσαγωγών και εκφοβισμού των πολιτών και κατασυκοφάντησης όσων εξέφραζαν την βούληση τους, χωρίς θεατρινισμούς και όψιμες μαγκιές, να συμμετάσχουν στην επέτειο με ένα συλλογικό, αγωνιστικό παρόν τιμής στους νεκρούς τού Πολυτεχνείου και ανάδειξης των επίκαιρων μηνυμάτων του.

Δυστυχώς, η χώρα, στο όνομα του κορονοϊού και ενώ η κυβέρνηση αδρανεί για να αντιμετωπίσει τα πραγματικά μέτωπα εξάπλωσης του ιού και θεραπείας των νοσούντων, διολισθαίνει συνεχώς σε αυταρχικές πολιτικές που μετατρέπουν το πολίτευμα σε ένα είδος διακυβέρνησης μεταμοντέρνας απολυταρχίας και ενός καθεστώτος μεταμοντέρνου ολοκληρωτισμού, που το διαχειρίζεται μια διαρκής δικομματική συστημική συναίνεση.

Φοβούνται την σπίθα μιας κοινωνικής έκρηξης 

Η απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου, η τρομοκρατία και οι απειλές σε βάρος της επιλογής αγωνιστικού γιορτασμού της επετείου, δεν έχουν σχέση πρωτίστως με φόβους εξάπλωσης του κορονοϊού και προστασίας της υγείας των πολιτών.

Ο πονοκέφαλος της κυβέρνησης αφορά κυρίως αυτό που θεωρεί μείζον κίνδυνο: να καταστεί το φετινό Πολυτεχνείο η αυθόρμητη σπίθα για γενικευμένες αντιδράσεις του λαού και της νεολαίας απέναντι στο γκρεμό και την «κόλαση» στα οποία οδεύει η χώρα.

Ο πονοκέφαλος της κυβέρνησης αφορά τον φόβο μήπως ξεσπάσουν γενικευμένες κοινωνικές αντιδράσεις που θα απαιτούν:

Πρώτον: Πραγματικά μέτρα για την αντιμετώπιση των αληθινών εστιών εξάπλωσης του κορονοϊού. 

Δεύτερον: Μέτρα και ικανούς πόρους για την ανακοπή όσο είναι δυνατόν της ύφεσης, για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και την στήριξη της κοινωνίας με την καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχειας.

Τρίτον: Την εφαρμογή μιας άλλης πολυδιάστατης ανεξάρτητης εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, χωρίς κηδεμόνες, χωρίς υποτέλειες και χωρίς συνεχείς εθνικές υποχωρήσεις και παραχωρήσεις, ικανής να προασπίσει τη χώρα από τον τουρκικό κίνδυνο.

Όλοι/ες στις συγκεντρώσεις και πορείες 

Η iskra προτείνει στους πολίτες αντί να μείνουμε κλεισμένοι σπίτι μας, να βρεθούμε την Τρίτη το μεσημέρι στις συγκεντρώσεις και την πορεία του Πολυτεχνείου στην Αμερικανική Πρεσβεία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, αψηφώντας την τρομοκρατία και όσους θέλουν να μας ελέγξουν και να μας φοβίσουν.

Να βρεθούμε στις συγκεντρώσεις και στις πορείες και να διατρανώσουμε τη θέληση μας για  να στηριχθούν πραγματικά η δημόσια παιδεία, η δημόσια υγεία, οι υποδομές μεταφορών, η παραγωγική ανάπτυξη της χώρας, η πλήρης απασχόληση, οι ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις και η καταπολέμηση της φτώχειας. Να διατρανώσουμε, επίσης, τη θέληση μας να μείνουμε ζωντανοί, όρθιοι και μαχόμενοι για μια Ελλάδα που θέλουμε να σταθεί και αυτή όρθια, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, ασφαλής και οικονομικά εύρωστη, με τον λαό κυρίαρχο, περήφανο και ευημερούντα.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας