Πολιτική υπαλληλία και υπηρεσία Τσίπρα στις ΗΠΑ η Συμφωνία Πρεσπών

1792
Τσίπρα
Ο Παναγ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στο κοινό ανακοινωθέν της Ελλάδας με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του πομπωδώς αποκαλούμενου στρατηγικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών και ειδικότερα στην τοποθέτηση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ενώπιων του αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Γ. Κατρούγκαλου, πως η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί «ανάχωμα στις κακόβουλες επιδιώξεις της Ρωσίας στα Βαλκάνια» προέβη στην παρακάτω δήλωση, ανάλογη των δηλώσεων που ο ίδιος έκανε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik:

 

«Το κοινό ανακοινωθέν ΕλλάδαςΗΠΑ δεν συνιστά μια κοινή τοποθέτηση αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας ανάμεσα σε δύο ανεξάρτητες χώρες αλλά σηματοδοτεί την θεσμοθετημένη παράδοση της Ελλάδας στις ΗΠΑ ως ενεργειακό και πολιτικοστρατιωτικό, προς πάσαν χρήσιν, οικόπεδό τους.

Η Ελλάδα μετά τον πόλεμο υπήρξε πάντα μια χώρα υποτελής στις ΗΠΑ. Με την κυβέρνηση Τσίπρα έγινε ένα παραπέρα τραγικό ποιοτικό άλμα: Η χώρα μας μετατράπηκε σε άθλιο και άβουλο προτεκτοράτο των ΗΠΑ σε μια περίοδο μάλιστα που οι τελευταίες παρακμάζουν και φέρνουν στην επιφάνεια το πιο τυχοδιωκτικό, ανερμάτιστο και επιθετικό πρόσωπο τους.

Ειδικότερα οι κυνικές και αποκαλυπτικές δηλώσεις του Μάικ Πομπέο που βλέπει την Συμφωνία των Πρεσπών ως «ανάχωμα των κακόβουλων», όπως είπε, «επιδιώξεων της Ρωσίας στα Βαλκάνια» όχι μόνο εκθέτουν και ρίχνουν τις κυβερνητικές μάσκες των εθνικών στοχεύσεων της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και φανερώνουν ότι οι ΗΠΑ βρήκαν στο πρόσωπο του Τσίπρα ένα πειθήνιο πολιτικό υπάλληλο στα πολεμικά νεοψυχροπολεμικά τους σχέδια στην περιοχή μας και ειδικότερα στα επικίνδυνα, αδιέξοδα και εμπρηστικά τους σχέδια για την περικύκλωση και απομόνωση της Ρωσίας.

Ο Αλ. Τσίπρας και η κυβερνητική ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όπως θυσίασαν την Ελλάδα και το οικομικοκοινωνικό της μέλλον στο όνομα του ευρώ και της Γερμανικής Ευρώπης, θυσιάζουν και τώρα για τις αμερικανο-ατλαντικούς ψυχροπολεμικούς σχεδιασμούς τα νόμιμα εθνικά συμφέροντα, φέρνοντας εγγύτερα κινδύνους για την σταθερότητα και την ειρήνη στην Βαλκανική ζώνη και την Ανατ. Μεσόγειο.

Η Ελλάδα στο σημείο μηδέν που την έχει φέρει ένα παρηκμασμένο, ολιγαρχικό και ξενόδουλο κατεστημένο χρειάζεται δημοκρατική ανατροπή και προοδευτική δημοκρατική επαναθεμελίωση πριν η καταστροφή της γίνει αμετάστρεπτη.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας