Πολεμικό συμβούλιο Ταλιμπάν-Ερντογάν-Κατάρ: Ο συνασπισμός ετοιμάζει πόλεμο κυριαρχίας στην Ασία

547
Πολεμικό συμβούλιο Ταλιμπάν-Ερντογάν-Κατάρ

C-17A Globemaster III του Κατάρ μετέφερε τον Αρχηγό των Ταλιμπάν

Nέο μεγάλο πόλεμο στήνει στην Ασία ο συνασπισμός εξτρεμιστών Μουσουλμάνων υπό τις ηγεσίες Ερντογάν-Ταλιμπάν και Κατάρ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως, εντός των διαπραγματεύσεων που διεξάγουν, έχει τεθεί ζήτημα “πολεμικών προετοιμασιών” για νέα επερχόμενη σύρραξη στην Ασία  η οποία όπως λέγεται “δεν θα αργήσει”.

Ιδού ο “μετριοπαθής” Ερντογάν που μας πάσαραν

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρ.Τ. Ερντογάν είναι παλιός γνώριμος των Ταλιμπάν καθώς πολλές φορές καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τους ηγέτες/ιδρυτές της οργάνωσης ως εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες. Ο Ερντογάν μαζί με τον Gulbuddin Hekmatyar. Πρόκειται για έναν ηγέτη των Ταλιμπάν ο οποίος πολέμησε αρχικά κατά των Σοβιετικών στον Αφγανοσοβιετικό πόλεμο (1979-1989), συνασπιζόμενος με την Επιχείρηση Κυκλώνας της CIA με την υποστήριξη της Πακιστανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ο Hekmatyar μιλώντας στην πακιστανική τηλεόραση το 2003 ανέφερε πως βοήθησε τον Οσάμα μπιν Λάντεν και τον Αϊμάν αλ-Ζαουαχίρι να διαφύγουν στα όρη Τόρα Μπόρα κατά τη διάρκεια επίθεσης του αμερικανικού στρατού.

Μουσουλμανικός Συνασπισμός “προθύμων”

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ντόχα του Κατάρ λαμβάνουν χώρα μαραθώνιες διαπραγματεύσεις οι οποίες δεν αφορούν το αεροδρόμιο της Καμπούλ αλλά ολόκληρη την στρατηγική του Αφγανιστάν σε σχέση με Κίνα-Ρωσία-ΗΠΑ-Ινδία.

Αν λάβει κανείς υπόψη, τους “παλιούς δεσμούς αίματος” μεταξύ Ερντογάν,και Ταλιμπάν, εύλογα καταλήγει στο συμπέρασμα πως στήνεται Μουσουλμανικός Συνασπισμός ακραίων στοιχείων.

Μάλιστα οι Διοικητές των Ταλιμπάν πέταξαν από το Κατάρ πίσω στο Κανταχάρ του Αφγανιστάν με καταριανούς στρατιώτες να προστατεύουν τόσο τους ίδιους όσο και ολόκληρη την αποστολή τους.

Η μεταφορά έγινε με ένα αεροσκάφος C-17A Globemaster III της Αεροπορίας του Κατάρ από την Ντόχα. Μεταφέρθηκε ο αρχηγός των Ταλιμπάν, Abdul Ghani Baradar

Δείτε εικόνες και βίντεο

Δείτε βίντεο

 

Τί ζητά ο Ερντογάν 

Ο Ερντογάν όλα δείχνουν πως θα πείσει αργά ή γρήγορα τους Ταλιμπάν και θα εισέλθει σε ένα «ναρκοπέδιο» όπου οι αυτοκρατορικές φιλοδοξίες των τριών δυνάμεων «υπονομεύθηκαν» σε διαφορετικές χρονικές στιγμές (Βρετανίας, ΕΣΣΔ, ΗΠΑ).

Τι ζητά ο Ερντογάν:

Πρώτον, είναι φανερό πως ένας σημαντικός τομέας για την οικονομία του Αφγανιστάν είναι η παραγωγή και πώληση σκληρών ναρκωτικών προς όλες τις κατευθύνσεις του κόσμου, κυρίως σε Ρωσία και Ευρώπη. Τα ναρκωτικά είναι μόνο ο ένας τομέας ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας αυτής.

Αν ο Ερντογάν αναλάβει ο αεροδρόμιο της Καμπούλ, παίρνει μαζί του και αυτή την δουλειά.

Δεύτερον, o Ερντογάν δεν θα αρκεστεί στις αρμοδιότητες του “τοποτηρητή”. Θέλει να γίνει ο “Ειρηνοποιός της Κεντρικής Ασίας”. Ο εμφύλιος πόλεμος στο Αφγανιστάν διεξάγεται μεταξύ των Παστούν στο Νότο και της συμμαχίας Τατζίκων και Ουζμπέκων οι οποίοι έχουν ισχυρούς δεσμούς με διάφορες φυλές στην Κεντρική Ασία. Κυριαρχούν κυρίως Βόρεια της χώρας.

Οι Παστούν του δείχνουν εμπιστοσύνη, και η “μαλακή ισχύς” της Τουρκίας έχει αυξηθεί. Ο Ερντογάν θέλει τον ρόλο του διαμεσολαβητή.

Τρίτον, ο Ερντογάν χρειάζεται το εμπλουτισμένο ουράνιο που βρίσκεται κρυμμένο στις αποθήκες του Αφγανιστάν. Και θα το χρειαστεί πολύ σύντομα μετά την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου.

Τέταρτον, ο Ερντογάν θέλει να “νοικιάσει” ολόκληρο στρατό νέων Μαμελούκων που είναι έτοιμοι να  πολεμήσουν στο πλάι του σε Καραμπάχ, Συρία και αλλού.

Πέμπτον, Θέλει να έχει τον τελικό λόγο στην σύμπλευση Τουρκίας-Πακιστάν και Αφγανιστάν. Είτε θα σπρώξει τον άξονα 100% προς Κίνα είτε θα ισορροπήσει και θα δώσει μερικούς πόντους στις ΗΠΑ όπως πχ με τον αγωγό “TAPI”.

Έκτον, υπάρχουν συζητήσεις για νέα περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή. Συνεπώς οι Ταλιμπάν πρέπει να προετοιμαστούν. Τον νέο στόχο, θα τον αναλύσουμε σε νέο άρθρο.

“Ο Ατατούρκ και οι Ταλιμπάν πολέμησαν για το ίδιο πράγμα”

Για να γίνει αντιληπτή η σύμπλευση Ταλιμπάν-Ερντογάν, πολιτικοί στην Τουρκία είτε από το κυβερνών κόμμα AKP, είτε ο κυβερνητικός εταίρος Ν. Μπαχτσελί είτε ο Dogu Perincek, πιστεύουν το ίδιο πράγμα:

Ο Κεμάλ Ατατούρκ και οι Ταλιμπάν πολεμούν για το ίδιο πράγμα!

“Ο Dogu Perincek, πρόεδρος του Πατριωτικού Κόμματος, ενός κόμματος που συμμαχεί με το AKP, τόνισε ότι ο λαός πρέπει να σταματήσει να περιφρονεί τους Ταλιμπάν με βάση προκαταλήψεις.

«Το αφγανικό έθνος διεξάγει πόλεμο τα τελευταία 20 χρόνια εναντίον των ΗΠΑ υπό την ηγεσία των Ταλιμπάν», είπε.

«Οι Ταλιμπάν νίκησαν τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Οι Ταλιμπάν ήταν επιτυχημένοι στον πόλεμο ανεξαρτησίας του Αφγανιστάν, όπως έκανε ο Μουσταφά Κεμάλ στην Τουρκία».

Για τον Perincek, η νίκη των Ταλιμπάν είναι ένα σημάδι ότι οι περιφερειακοί δρώντες που εμπιστεύονται τις ΗΠΑ θα χάσουν.

«Οι ΗΠΑ έχασαν στην Αίγυπτο, δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία και δεν μπόρεσαν να επιτεθούν εναντίον του Ιράν. Δεν θα μπορούσαν να διχάσουν την Τουρκία»

Πηγή: warnews247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας