Πολίτης της ΠΓΔΜ αυτός που κατέστρεψε τις συνοριακές πυραμίδες

820
πγδμ

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ, συνελήφθη ένας 36χρονος πολίτης της χώρας ο οποίος ομολόγησε πως προκάλεσε τις φθορές στις πυραμίδες της οριογραμμής Ελλάδας-ΠΓΔΜ, στην περιοχή του νομού Φλώρινας.

Σύμφωνα με την αστυνομία της γειτονικής χώρας, ο δράστης είναι ένας κάτοικος του χωριού Γκέρμιαν, κοντά στην πόλη Μοναστήρι (Μπίτολα).

Κατά την ανάκριση παραδέχτηκε ότι στις 23 Νοεμβρίου προκάλεσε τις εκτεταμένες φθορές στις πυραμίδες. Συγκεκριμένα, πιθανότατα με τη χρήση μεγάλου μηχανήματος, εκθεμελίωσε και εγκατέλειψε 105 πυραμίδες (κολόνες οριογραμμής) στο ύψος της συνοριακής γραμμής από την  κοινότητα Μεσοκάμπου έως την κοινότητα Αχλάδας του δήμου Φλώρινας.

Εις βάρος του δράστη θα ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική πράξη από την Εισαγγελία.

Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για το περιστατικό:

«Το Περιφερειακό Κέντρο Συνοριακών Υποθέσεων “Νότος” διαλεύκανε το συμβάν της 23ης τρέχοντος μηνός, όταν από τις 14.00 έως τις 20.00 άγνωστος προκάλεσε φθορές και μετακίνησε τις πινακίδες οριογραμμής μεταξύ της “Μακεδονίας” και της Ελλάδας. Μετά από ενέργειες που έλαβαν χώρα διαπιστώθηκε ότι δράστης του αδικήματος “φθορά ξένης περιουσίας” είναι ο Μπ.Μ., 36 ετών, από το χωριό Γκερμιάν του Μοναστηρίου. Ο Μπ. Μ. κλήθηκε για κατάθεση σε αστυνομικό τμήμα, όπου ομολόγησε την πράξη του. Σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μοναστηρίου, και σε συνέχεια της πλήρους στοιχειοθέτησης της υπόθεσης, εναντίον του εν λόγω προσώπου θα ασκηθεί ποινική δίωξη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας