Ποια συναίνεση; Ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

1491
βουλή

Μνημονιακά συνεταιράκια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, πουλάνε μαζί με τη χώρα και τον πλούτο της, φυσικό και παραγωγικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κόβει, η ΝΔ ράβει και αντιστρόφως, όσον αφορά το ξεπούλημα της ΔΕΗ και συνολικά του δημόσιου ενεργειακού τομέα.

Το ένα χέρι του ΣΥΡΙΖΑ νίβει το άλλο, της ΝΔ και τα δυο το αποκρουστικό πρόσωπο των ιδιωτικοποιήσεων και της εξυπηρέτησης των πιο ληστρικών ολιγαρχικών συμφερόντων σε αυτήν την χώρα.

Οι άξονες της ενεργειακής πολιτικής που είχε το θράσος να παρουσιάσει ο αρχηγός της ΝΔ πριν δυο μέρες από τα γραφεία του κόμματός του, αποτελούν καρμπόν των σχεδιασμών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τρόικας να ξεπουλήσουν άρον – άρον και όσο – όσο την ΔΕΗ.

Μάλιστα, θα λέγαμε, ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης, ως παραδοσιακός υποτελέστατος και νεοφιλελεύθερος, υπερακόντιζε και προσέθετε στην ίδια λογική.

Για παράδειγμα, ο Κυρ. Μητσοτάκης πρότεινε ευθέως και χωρίς περιστροφές, να πωληθεί κατά 66% το μονοπωλιακό και υπερκερδοφόρο δίκτυο υψηλής τάσης, ο λεγόμενος ΑΔΜΗΕ.

Πρότεινε προκλητικότατα, σύμφωνα και με το αυθεντικό πρότυπο της τρόικας, το ξεπούλημα ορισμένων λιγνιτικών μονάδων και υδροηλεκτρικών (!!!) εργοστασίων της ΔΕΗ, χωρίς να θέτει ούτε καν όριο και περιορισμό.

Τέλος, ζήτησε να εκχωρηθεί η ΔΕΗ σε στρατηγικό επενδυτή, προφανώς πολυεθνικό γίγαντα, εκχώρηση που για να γλυκάνει το χάπι, την βάπτισε δήθεν «συμμαχία».

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, στον βαθμό που του αναλογεί, αφού βούλιαξαν, καταχρέωσαν και καταλήστευσαν, μαζί με τα μεγάλα εγχώρια τρωκτικά, την ΔΕΗ, αφού την έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού, έρχονται από κοινού τώρα να της δώσουν την χαριστική βολή, δίνοντας, ταυτόχρονα, την χαριστική βολή στην ανάπτυξη και την ίδια την Ελλάδα.

Θα το επιτρέψουμε;

Θα συνεχίζουν κάποιοι στη ΔΕΗ να προσκυνούν είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε τη ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ και να παριστάνουν κιόλας τους συνδικαλιστές;

Ενότητα και αγώνας! Όχι στη μοιρολατρία, όχι στον καναπέ! Τα μνημονιακά σχέδια σε βάρος της χώρας μας δεν θα περάσουν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας