«Πετσοκομμένες» οι επιστροφές εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ στους συνταξιούχους

1538
σύνταξη
Δεν έχει τέλος το «κομφούζιο» με τις επιστροφές εισφορών στους συνταξιούχουςτων ταμείων, καθώς το υπουργείο Εργασίας και η ΗΔΙΚΑ με διάφορες μεθοδεύσεις «κούρεψαν» τις επιστροφές των παράνομων παρακρατήσεων, που είχαν γίνει υπέρ του ΕΟΠΥΥ.
Αυτό αρχικά έγινε εμφανές στιςεπιστροφές συνταξιούχων του Δημοσίου, καθώς όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές δεν ελήφθησαν επαρκώς υπόψη στο αυτοματοποιημένο υπολογισμό οι αρχικοί μνημονιακοί νόμοι 4024/2011 και 4051/2012, σε αντίθεση με το Ν. 4093/2012, οι διατάξεις του οποίου έχουν αφομοιωθεί.
Εκτός από το Δημόσιο, προβλήματα εντοπίστηκαν και σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους του ΙΚΑ. Είναι ενδεικτικό πως συνταξιούχος του ΙΚΑ με μηνιαίο αρχικό ποσό 1.965 ευρώ, αντί να λάβει επιστροφή 1.200 ευρώ, έλαβε 774 ευρώ και με τον φόρο που του παρακρατήθηκε το ποσό μειώθηκε στα 619 ευρώ. Δηλαδή από τον συγκεκριμένο συνταξιούχο «κουρεύτηκαν» 426 ευρώ.
Πέραν των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν, άλλοι 110.000 συνταξιούχοι δεν εισέπραξαν χθες ούτε ένα ευρώ από τις επιστροφές.
Πρόκειται για περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων, που δικαιούνται διαφορές ποσών, τα οποία αποδίδονται στους νόμιμους κληρονόμους, μετά από αίτηση που πρέπει να υποβάλλουν στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες πληρωμής/εκκαθάρισης συντάξεων, αφού προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πιστοποίηση του κληρονομικού δικαιώματος.
Ακόμη, για περιπτώσεις συνταξιούχων των οποίων η σύνταξη Δεκεμβρίου δεν καταβλήθηκε, είτε γιατί βρισκόταν σε αναστολή, είτε επειδή έληξε το δικαίωμα σε σύνταξη (π.χ. αναπηρίας) και εκκρεμεί αίτημα παράτασης ή επαναχορήγησης της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας