Παροξυσμός στην πρεμιέρα του κινεζικού “Nasdaq”: Έως 520% εκτίναξη των μετοχών!

1049
κινεζικού

Παροξυσμός επικράτησε κατά τη σημερινή διαπραγμάτευση της νέας – αντίστοιχης του Nasdaq – κινεζικής χρηματιστηριακής αγοράς STAR Market για εγχώριες τεχνολογικές εταιρείες, με τις τιμές των μετοχών να εκτινάσσονται έως και 520% και τη συνολική αξία των εταιρειών να αυξάνεται κατά 44 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες βετεράνων επενδυτών. 

Οι 16 από την πρώτη ομάδα των 25 εταιρειών – που περιλαμβάνει από κατασκευάστριες μικροκυκλωμάτων έως επιχειρήσεις του κλάδου υγείας – υπερδιπλασίασαν τις ήδη πολύ υψηλές τιμές κατά την πρώτη δημόσια προσφορά (IPO) τους στην αγορά STAR, την οποία λειτουργεί το Χρηματιστήριο της Σανγκάης.  Οι εταιρείες κατέγραψαν μέσο κέρδος 140% την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, ενώ ενεργοποιήθηκαν οι αυτόματοι μηχανισμοί διακοπής των συναλλαγών (circuit breakers) για την εκτόνωση της ξέφρενης δραστηριότητας. Η μικρότερη άνοδος που σημείωσε μετοχή εταιρείας ήταν 84,22%. Συνολικά, δημιουργήθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης νέα κεφαλαιοποίηση της αγοράς περίπου 305 δισ. γιουάν (44,3 δισ. δολάρια), σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

Σχεδιασμένη κατά τα πρότυπα του Nasdaq και με ένα σύστημα IPO αντίστοιχο με το αμερικανικό, η αγορά STAR είναι πιθανόν η πιο τολμηρή προσπάθεια της Κίνας έως τώρα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στις αγορές κεφαλαίων. Καθοδηγείται, επίσης, από τη φιλοδοξία του Πεκίνου να καταστεί τεχνολογικά αυτόνομο, καθώς ο παρατεταμένος εμπορικός πόλεμος με την Ουάσιγκτον βάζει τις κινεζικές εταιρείες σε διασταυρούμενα πυρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας