Παρανομία: Το Κίεβο παραχωρεί στο Φανάρι ναό της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας!

2200
παραχωρεί

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως παραχωρεί εντελώς παράνομα και καταχρηστικά η Ανώτατη Ράντα (Βουλή) της Ουκρανίας τον ναό του Αγίου Ανδρέα, έναν εμβληματικό ναό που ανήκει στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας, ώστε να χρησιμεύει ως αντιπροσωπεία του Φαναριού στο Κίεβο, έπειτα από την προκλητική απόφαση του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης να αναγνωρίσει στη χώρα ως «αυτοκέφαλες» δύο παράνομες και σχισματικές «εκκλησίες».

Συνολικά 237 βουλευτές ψήφισαν υπέρ ενός νόμου προς την κατεύθυνση αυτή που προτάθηκε από τον πραξικοπηματία πρόεδρο Πετρό Ποροσένκο, ο οποίος θα πρέπει και να τον δημοσιεύσει για να τεθεί σε ισχύ. Σημειώνεται ότι απαιτούνταν κατ’ ελάχιστον 226.

Αριστούργημα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής και κτισμένος πάνω σ’ έναν λόφο, ο ναός του Αγίου Ανδρέα με τους τιρκουάζ θόλους θεωρείται ένας από τους ωραιότερους του Κιέβου. Οικοδομήθηκε τον 18ο αιώνα, όταν η Ουκρανία αποτελούσε τμήμα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, πάνω στα σχέδια του γεννημένου στο Παρίσι ιταλού αρχιτέκτονα και διακοσμητή Μπαρτολομέο Φραντσέσκο Ραστρέλι.

Τα οικοδομήματά του, που είναι πολυάριθμα στην παλιά Ρωσική Αυτοκρατορία και περιλαμβάνουν κυρίως τα Χειμερινά Ανάκτορα και τη Μονή Σμόλνυ στην Αγία Πετρούπολη, είναι αποτέλεσμα μιας προσαρμογής των στοιχείων του ευρωπαϊκού μπαρόκ στις τοπικές παραδόσεις.

Ο ναός, την οικοδόμηση του οποίου είχε παραγγείλει στον Ραστρέλι η αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Ρωσίας, έλαβε το όνομά του από τον απόστολο Ανδρέα που, σύμφωνα με τον θρύλο, επισκέφθηκε την περιοχή του Κιέβου και προφήτευσε ότι θα γινόταν η κοιτίδα του χριστιανισμού στα σλαβικά εδάφη.

Η ενέργεια αυτή του Κιέβου αποτελεί, στην ουσία, την απαρχή της «νομιμοποίησης» της απαλλοτρίωσης της περιουσίας της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και της ιδιοποίησής της από τους «σχισματικούς» του ψευδο-«πατριαρχείου Κιέβου» και της «Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας». Η απαλλοτρίωση αυτή σχεδιάζεται να γίνει με δύο τρόπους: με «νομότυπο», με ενέργειες όπως αυτή που αφορά στον ναό του Αγ. Ανδρέα και με βίαιο, με τη χρήση των ομάδων των νεοναζί των οργανώσεων «Δεξιός Τομέας», «Σβομπόντα» κλπ, οι οποίες θα προπηλακίζουν και θα ασκούν βία σε ιερωμένους και πιστούς που θα σπεύσουν να υπερασπιστούν ειρηνικά τους ναούς τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας