Παραλήρημα Μπαχτσελί: Αν οι Έλληνες θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα, είμαστε έτοιμοι

1780
Μπαχτσελί

Θα έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο“.
Τη σκυτάλη της σκληρής ρητορικής κατά της Ελλάδας, που ενισχύει τους τελευταίους μήνες η τουρκική κυβέρνηση, πήρε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, πολιτικού φορέα των ακραίων εθνικιστών «Γκρίζων Λύκων» της Τουρκίας, οι οποίοι πλειοδοτούν στη γειτονική χώρα σε δήθεν υπερπατριωτικές κορώνες.
Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δήλωσε πώς «κάποιος πρέπει να εξηγήσει στην Ελλάδα τι έγινε το 1921 και το 1922. Αν η Ελλάδα δεν καταλαβαίνει, εμείς ξέρουμε να σφηνωθούμε σαν σφαίρες στο Αιγαίο για να τους διδάξουμε Ιστορία. Μην το ζορίζετε, μην χαίρεστε άδικα… Δεν μπορείτε να νικήσετε την Τουρκία»…
Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή στις Οινούσσες, χρησιμοποίησε ανοίκειες εκφράσεις: «Ο σάπιος αυτός στρατηγός φωτογραφήθηκε με στρατιώτες της κατοχής». Η αναφορά του στα περί «κατοχής» αποτελεί αναπαραγωγή της αμφισβήτησης της ελληνικής παρουσίας σε 18 νησιά του Αιγαίου, ισχυρισμοί που καλλιεργούνται μεθοδικά τα τελευταία χρόνια από εθνικιστικούς κύκλους της Τουρκίας, υιοθετούνται όμως ενίοτε και από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ακόμη και του υπουργείου Εξωτερικών. «Η Ελλάδα κατέχει εχθρικά τα νησιά που δεν πήρε ούτε στους Βαλκανικούς Πολέμους, ούτε με τη Συνθήκη της Λωζάννης» ανέφερε.
«Αν η Ελλάδα επιθυμεί πάλι να πέσει στη θάλασσα, το τουρκικό έθνος θα το κάνει ευχαρίστως. Έχει τη δύναμη και την πίστη να το ξανακάνει» συνέχισε, προσθέτοντας: «Αυτό που λέω στην κυβέρνηση της Ελλάδας είναι να φερθεί έξυπνα. Δεν τα κατάφεραν οι παππούδες σας, δεν θα τα καταφέρετε ούτε εσείς».
Τέλος, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο Κυπριακό, λέγοντας ότι η Κύπρος είναι τουρκική. «Να καταλάβουν καλά οι Ελληνοκύπριοι ότι η Κύπρος είναι τουρκική, είναι τουρκική πατρίδα. Αν η ελληνοκυπριακή διοίκηση επιθυμεί την ένωση με την Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει το νησί, να πάει στην Αθήνα και να μην επιστρέψει».
«Η Κύπρος είναι κληρονομιά των προγόνων μας, κειμήλιο των μαρτύρων μας. Δεν την εγκαταλείπουμε» κατέληξε.
Σημειώνεται ότι το κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί αποτελεί ισχυρό σύμμαχο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν όψει του δημοψηφίσματος τον Απρίλιο για την αλλαγή του πολιτειακού συστήματος σε προεδρικό με την παραχώρηση απόλυτων εξουσιών στον κ. Ερντογάν, που θα του επιτρέψουν να κυβερνά την Τουρκία μέχρι και το 2029 με σιδηρά πυγμή.
 
Μανδαλίδης Γιάννης – Βήμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας