Παραίτηση Ταλαμάγκα από ΕΡΤ. Ο Κωστόπουλος σύμβουλος ενημέρωσης. Βαθαίνει η κρίση

1636
ερτ
Βαθαίνει η κρίση και τα διαλυτικά αντιδημοκρατικά φαινόμενα στην δημόσια ραδιοτηλεόραση με φόντο τις κοκορομαχίες και τις βολές Παππά κατά Φίλη.
Παραιτήθηκε αιφνιδίως και η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 που ζει μόνιμα στη… Βιέννη.

Βαθαίνει η κρίση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση: Το απόγευμα της Τρίτης παραιτήθηκε από τη θέση του Συμβούλου Ενημέρωσης της ΕΡΤ ο Βασίλης Ταλαμάγκας. Τα καθήκοντα του κ.Ταλαμάγκα στη διεύθυνση Ενημέρωσης θα αναλάβει ο  διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, παράλληλα με τα έως τώρα καθήκοντά του.  Νωρίτερα, όμως, είχε γίνει γνωστή και η παραίτηση της προέδρου της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3, η οποία ζει μόνιμα στη Βιέννη και είχε αναλάβει καθήκοντα πριν από ένα χρόνο.

Σημειώνεται ότι ο 80χρονος Βασίλης Κωστόπουλος, ανέλαβε πρόσφατα και τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή ραδιοφωνίας, μετά την δημόσια αντιπαράθεσή του με τον αναπληρωτή του και επικεφαλής της δημόσιας ραδιοφωνίας,  Γιώργου Θαλασσινού. Ο τελευταίος, μάλιστα, με δημόσια παρέμβασή του υπό τον τίτλο «ΕΡΤ- Επιστροφή στις ρίζες» καταλόγιζε στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ παράτυπες διαδικασίες, αποκλεισμό ικανών στελεχών, έλλειψη λογοδοσίας και κυρίως έλλειψη στρατηγικού οράματος για τη Δημόσια Τηλεόραση.

«Οι αρμόδιοι ας αναλογιστούν τη ζημιά που γίνεται σ’ ένα μεγάλο και έμπειρο Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό σε βάθος χρόνου και τα επιχειρήματα που προσφέρονται σε όσους τον επιβουλεύονται», σημείωνε ο κ.Θαλασσινός.

Ο Βασίλης Ταλαμάγκας, ωστόσο, δεν έχει ακόμη διευκρινήσει ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του καθώς οι πληροφορίες από τη μία κάνουν λόγο για συμφωνία με μεγάλο ιδιωτικό κανάλι ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι θα αναβαθμιστεί άμεσα σε μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ.

Πληροφορίες θέλουν τον Βασίλη Ταλαμάγκα να μην αντέχει τα όσα συμβαίνουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με επιπλέον δεδομένο ότι ο ίδιος θεωρείται άνθρωπος ηπίων τόνων με επαγγελματική πορεία που δεν συνδέεται με τον κυβερνητικό χώρο. Μάλιστα, καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του να υποβάλλει την παραίτησή του έχει παίξει το κλίμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη για ύπαρξη παραδιοίκησης στην ΕΡΤ, που προκάλεσε «εμφύλιο» στον ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά να απαντά ότι ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ και στη συνέχεια να προχωρά ακόμη περισσότερο,  λέγοντας ότι η επιχειρηματολογία του κ.Φίλη είναι ταυτόσημη με εκείνη του κ.Μητσοτάκη.

Ομως, την παραίτησή της, υπέβαλε αιφνιδιαστικά και η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ 3, Κατερίνα Σαρικάκη. Η κ.Σαρικάκη, που είχε αναλάβει καθήκοντα στην ΕΡΤ 3 πέρσι, ζει μόνιμα στη Βιέννη (!) αφού είναι καθηγήτρια στο εκεί πανεπιστήμιο. Λόγω των υποχρεώσεών της στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης δεν βρισκόταν πολύ τακτικά στη Θεσσαλονίκη, στην οποία εμφανιζόταν για υπηρεσιακούς λόγους ανά αραιά χρονικά διαστήματα.

Την επιστολή της παραίτησης φέρεται να την έχει αποστείλει στον Βασίλη Κωστόπουλο στη διοίκηση της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 να ενημερωθούν «από σπόντα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας