Παρίσι: Πρωτομαγιάτικη αστυνομοκρατία με στόχο συνδικάτα και “κίτρινα γιλέκα”

1740
παρίσι

Τουλάχιστον 7.400 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός σήμερα στο Παρίσι, σε μια προσπάθεια επιβολής καθεστώτος αστυνομοκρατίας για την αντιμετώπιση των πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων, στις οποίες πρωτοστατούν τα αριστερά συνδικάτα της CGT και τα “κίτρινα γιλέκα”. 

Σε μια προσπάθεια παραπλάνησης και δικαιολόγησης των αστυνομικών μέτρων που προσδίδουν στη γαλλική πρωτεύουσα όψη πόλης υπό στρατιωτική κατοχή, ο πρόεδρος Μακρόν και τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ προφασίζονται την ανάγκη αντιμετώπισης “1.000 – 2.000 εξτρεμιστών” του αντιεξουσιαστικού χώρου, που, όπως υποστηρίζουν θα συγκεντρωθούν σήμερα στο Παρίσι.

“Δεν πρέπει να δραματοποιούμε την κατάσταση, πρέπει να προειδοποιούμε (…) Αύριο, υπάρχει κίνδυνος”, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, 1.000-2.000 ακραίοι ακτιβιστές, που θα έχουν την ενίσχυση προσώπων από το εξωτερικό, ενδέχεται να επιχειρήσουν να σπείρουν την αταξία και τη βία”, διευκρίνισε ο υπουργός.

Φυσικά, δεν απέφυγε την άμεση αναφορά στον πραγματικό στόχο, μιλώντας για “ακραία κίτρινα γιλέκα, τα μέλη του κινήματος των κίτρινων γιλέκων που έχουν αρχίσει να ριζοσπαστικοποιούνται” και ανακοινώνοντας ότι θα αναπτυχθούν δυνάμεις περισσότερων από 7.400 αστυνομικών, ενώ ντρόουν θα επιτηρούν τις κινητοποιήσεις από ψηλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας