Παράλληλες Βαρουφάκειες φαιδρότητες και η ευρώπληκτη μνημονιακή μαφία της "αποικίας"

2474
μέτωπο

Ο Γ. Βαρουφάκης μοιάζει να είναι στο επίκεντρο μιας ανούσιας και βαθιά αποπροσανατολιστικής δημόσιας αντιπαράθεσης συνενόχων, η οποία βουλιάζει τον τόπο και υποκαθιστά τα πραγματικά διλήμματα της χώρας.
Δεν ξέρουμε αν ο Γ. Βαρουφάκης έκανε ή δεν έκανε “εισήγηση” στο Υπουργικό Συμβούλιο με την πρόταση για ένα “παράλληλο σύστημα πληρωμών”, το οποίο στην πράξη, είτε το ομολογεί ο ίδιος είτε όχι, ισοδυναμεί με εισαγωγή στην οικονομία ενός “παράλληλου νομίσματος”, το οποίο γρήγορα θα καταντούσε ένα ανεπιθύμητο υποεκτιμημένο χαρτί με ελάχιστο αντίκρυσμα.
Είναι πολλοί από αυτούς που γνωρίζουν και οι οποίοι λένε στην Iskra ότι ο Γ. Βαρουφάκης δεν έκανε ποτέ τέτοια εισήγηση, παρά, ίσως, κάποια παρεμπιπτόντως αποσπασματική αναφορά εν τη ρύμη του λόγου, μιλώντας για άλλο θέμα, πράγμα άνευ σημασίας και χωρίς κανένα βάρος.
Είτε, όμως, έκανε εισήγηση ο Γ. Βαρουφάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο για το λεγόμενο “παράλληλο σύστημα πληρωμών”, (που δεν έκανε), είτε όχι, είναι άνευ σημασίας.
Το ζήτημα είναι ότι η “πρόταση” Βαρουφάκη ανασύρεται σήμερα από τον ίδιο για να καλλιεργήσει το ανύπαρκτο αντισυστημικό προφίλ του και να τροφοδοτήσει επικοινωνιακά αποπροσανατολιστικά παιχνίδια, πράγμα που αποτελεί συστημική ενασχόληση του, με την βοήθεια των κυρίαρχων μίντια.
Και κυρίως η “πρόταση” Βαρουφάκη αξιοποιείται από τη ΝΔ για να καλύψει άτεχνα το κενό αντιπολίτευσης της και να ενισχύσει την τρομοκρατία της κατά του ευρώ, συγχέοντας σκόπιμα το “παράλληλο σύστημα πληρωμών¨του Γ. Βαρουφάκη με το εθνικό νόμισμα.
Το λεγόμενο “παράλληλο σύστημα πληρωμών” του Γ. Βαρουφάκη, αν μπορούσε να εφαρμοστεί, πράγμα τεχνικά και ουσιαστικά σχεδόν αδύνατο, το μόνο που θα κατάφερνε είναι όχι να δώσει ρευστότητα στην οικονομία αλλά να διευκολύνει το κράτος να “κουρέψει” τις υποχρεώσεις και τις οφειλές του προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, με βέβαιη τελική κατάληξη την περαιτέρω δραστική μείωση των μισθών και συντάξεων σε επίπεδα Βουλγαρίας. Άλλωστε η βαθύτερη σκοπιμότητα όλων αυτών των σχεδίων είναι η περαιτέρω προώθηση της “εσωτερικής υποτίμησης”.
Η λεγόμενη “πρόταση” Βαρουφάκη, πέραν του ότι θα οδηγούσε στα παραπάνω δυσμενέστατα αποτελέσματα, είχε ως ουσιώδη πολιτικό στόχο να ικανοποιήσει την ευρώ-πληκτη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά τον ίδιο, που από κοινού επεδίωκαν, κόντρα στο τότε πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, την πάση θυσία παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Ο Γ. Βαρουφάκης με το ανεφάρμοστο “εφεύρημα” του ή “ευφυολόγημα” του που μόνο με καταστροφικές συνέπειες και με άλλη μορφή θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί, προσπαθούσε να απαντήσει εντός ευρώ στην αγωνιώδη ανάγκη του δημοσίου και της οικονομίας για ρευστότητα.
Η απάντηση όμως στην ανάγκη ρευστότητας και στους εκβιασμούς του ευρωσυστήματος ήταν και είναι μία και μόνη: η άμεση μετάβαση, στη βάση ριζοσπαστικού σχεδιασμού στο εθνικό νόμισμα.
Δυστυχώς, ο Γ. Βαρουφάκης μοιάζει αρκετά του Αλ. Τσίπρα. Λέει πολλά ψευδή και αρέσκεται σε εύκολους, χάριν επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων, εντυπωσιασμούς, πράγματα που πλήρωσε ο τόπος.
Αν, όμως, με τον Τσίπρα αξίζει τον κόπο να ασχολούμεθα, αφού, δυστυχώς, είναι πρωθυπουργός, με τον Γ. Βαρουφάκη θα ήταν βλακώδης και επαχθές βάρος η όποια συζήτηση, αν δεν του έδιναν μια εξηγήσιμη υπερβολική σημασία τα κυρίαρχα μίντια.

Η Νεοδημοκρατική τρομοκρατία

Σίγουρα, όμως, έχει σημασία η ενασχόληση με τη ΝΔ, η οποία αξιοποιεί επικοινωνιακά για αποπροσανατολιστικούς και τρομοκρατικούς λόγους την υπόθεση του “παράλληλου συστήματος” Βαρουφάκη.
Στόχος της ΝΔ να εδραιώσει το ρόλο του “μένουμε Ευρώπη”, να δώσει ψευτοεπίχρισμα αντιπολίτευσης και κυρίως να πλήξει την αξιοπιστία της μόνης εναλλακτικής για την χώρα, που αντιπροσωπεύει η μετάβαση, βάση ριζοσπαστικού σχεδίου, στο εθνικό νόμισμα.
Είναι, σχεδόν, απίστευτο ότι η ΝΔ ζητά να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για την λεγόμενη “πρόταση” Βαρουφάκη και γενικώς για το “σχέδιο Β”, αν και η πρόταση του πρώην ΥΠΟΙΚ δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε “σχέδιο Β”, διότι είναι 100% “σχέδιο Α”, μένουμε πάση θυσία ευρωζώνη και Ευρώπη.
Είναι αδιανόητο η ΝΔ και ειδικώς η ΝΔ, να επιζητεί να “ποινικοποιήσει” οποιαδήποτε πρόταση και σκέψη, όσο κι αν είναι ασύμφορη για την χώρα, όπως αυτή του Βαρουφάκη.

Εξεταστική και Ειδικό Δικαστήριο γι αυτούς που έκαναν το “ΟΧΙ” σε “ΝΑΙ”

Εξεταστική Επιτροπή πράγματι χρειάζεται. Χρειάζεται, όμως, για να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε όλους αυτούς που μετέτρεψαν το “ΟΧΙ” του δημοψηφίσματος σε “ΝΑΙ”, καταλύοντας το Σύνταγμα και ακυρώνοντας κάθε ίχνος λαϊκής κυριαρχίας και Δημοκρατίας.
Απέναντι στον ακατάσχετο και αδιέξοδο μνημονιακό κατήφορο Τσίπρα, απέναντι στις θλιβερές ανοησίες του ευρώπληκτου Βαρουφάκη, απέναντι στη Νεοδημοκρατική Μητσοτακική τρομοκρατία και τον βρώμικο ρόλο των κυρίαρχων μίντια, απέναντι σε ένα κατάπτυστο πολιτικό σύστημα που λειτουργεί ως ένα είδος “συμμορίας” που εκτελεί συμβόλαια παράδοσης και ληστείας της χώρας, μία είναι η απάντηση: Πολιτικό, κινηματικό και εκλογικό μέτωπο όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων της χώρας!

ΜΑΙΡΗ ΚΡΙΕΖΗ

Τοποθετήσεις του Παναγ. Λαφαζάνη στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά” και στην εκπομπή του Ανδρέα Παπαδόπουλου

Παναγ. Λαφαζάνης: Το παράλληλο σύστημα πληρωμών του Βαρουφάκη ήταν επιζήμιo για οικονομία και πολίτες και οδηγούσε στην περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων

Οι θέσεις του Βαρουφάκη δεν ήταν σχέδιο Β αλλά επιζήμιο σχέδιο για την διατήρηση της χώρας στην ευρωζωνική “φυλακή”

Ο Παναγ. Λαφαζάνης στη συνέντευξη του τόνισε μεταξύ άλλων ότι “οι θέσεις Βαρουφάκη για το παράλληλο σύστημα πληρωμών, ισοδυναμούσαν στην πράξη με παράλληλο νόμισμα και ήταν ατελέσφορες και άκρως επιζήμιες, δεν έδιναν απάντηση στο αγωνιώδες πρόβλημα της ρευστότητας στην οικονομία, ενώ στο μόνο που θα οδηγούσαν ήταν στο κούρεμα των υποχρεώσεων του δημοσίου προς πολίτες και επιχειρήσεις και τελικά στην περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων.

Το παράλληλο σύστημα του Γ. Βαρουφάκη δεν έχει καμία σχέση με σχέδιο Β. Είναι καραμπινάτο και μάλιστα κακό, σχέδιο Α για την θωράκιση της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη. Το μόνο πραγματικό σχέδιο Β για την χώρα είναι η μετάβαση, στην βάση ριζοσπαστικού προγράμματος, στο εθνικό νόμισμα, σχέδιο το οποίο αποτελεί την μόνη θετική, ρεαλιστική και βιώσιμη λύση και διέξοδο στα διογκούμενα αδιέξοδα της χώρας”.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στη ΝΔ τόνισε ότι “με αφορμή τις τοποθετήσεις Βαρουφακή έχει εξαπολύσει μια τρομοκρατική επίθεση που στόχο έχει να την εμφανίσει ότι τάχα ασκεί ένα αντιπολιτευτικό ρόλο και κυρίως να πλήξει την προοπτική εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Εξεταστική Επιτροπή και Ειδικό αμερόληπτο Δικαστήριο χρειάζεται να γίνουν για να δικαστούν και να πληρώσουν παραδειγματικά ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και όσοι λειτούργησαν ως πολιτικό παρακράτος και συνήργησαν για να προδοθεί η λαϊκή βούληση, να καταλυθεί το Σύνταγμα, να ακυρωθεί η Δημοκρατία και να μετατραπεί το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου σε εξευτελιστικό ΝΑΙ”.

2 Σχόλια

  1. …συντροφοι οταν μιλατε για οικινομικα να ειστε πιο σοβαροι..
    οι χαρακτηρισμοι για το σχεδιο Βαρουφακη δεν εχουν να κανουν με την αξια του σχεδιου αυτου…
    σφαλως και δουλευει το σχεδιο Βαρ…. απλως δεν ειναι αυτο που θελουμε ..δηλ. αμεσα εξοδο απο το ευρω…
    παρ’ αυτα το πολυ καλο οικονομικα σχεδιο Βαρ. οδηγει στην εξοδο ουτως ή αλλως απο το ευρω…
    Μ.Τ αποφοιτος ΑΣΟΕ και N.Y.U

    • Επιτρέψτε μας να έχουμε σοβαρές διαφωνίες, τόσο ως προς την εκτίμηση της αξίας του «σχεδίου Βαρουφάκη» (το οποίο ΟΥΔΕΠΟΤΕ διατυπώθηκε ως τέτοιο, συγκροτημένα, ως πρόταση, σε ΚΑΝΕΝΑ κυβερνητικό ή κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ επί υπουργίας του), όσο, πολύ περισσότερο, και ως προς το εάν οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ. Ο ίδιος ο Βαρουφάκης διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι ΔΕΝ επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Λέτε να ψεύδεται;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας