Παπαδημούλης – Τσακαλώτος σε ιδιαίτερα μαθήματα πώς αλλάζουν τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων

μοράλες
Ανοιχτή επιστολή προς τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και επικεφαλής των Εργατικών στη Μεγάλη Βρετανία, Jeremy Corbyn, με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, δημοσιεύθηκε χθες Δευτέρα (10/12) στη βρετανική Guardian (δείτε το πλήρες κείμενο πατώντας εδώ).

Με την επιστολή, καλούν τον Jeremy Corbyn να βροντοφωνάξει «όχι» στο Brexit, δηλώνοντας πως έχουν ανάγκη την παρουσία του Βρετανού πολιτικού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κείμενο, μεταξύ άλλων, συνυπογράφουν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι:

«Σε χρειαζόμαστε στην ΕΕ. Κανείς δεν καταλαβαίνει καλύτερα τι χρειάζεται για να καρποφορήσουν οι φιλοδοξίες και τα όνειρα κάθε πολίτη. Σε χρειαζόμαστε, καθώς μπορείς να γίνεις ο καταλύτης για μία διαφορετική Ευρώπη, παρέχοντας νέα, απαραίτητη δυναμική για μία αληθινή προοδευτική αλλαγή. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, όπως χρειαστήκαμε ο ένας τον άλλο στο ξεκίνημα της ΕΕ, για να αντιμετωπίσουμε τις πιο επείγουσες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα: την αποφυγή πολέμου, την ενίσχυση της ισότητας, τη συνεργασία ενόψει απειλών κατά του πλανήτη, την αλληλεγγύη που μπορεί να επιτύχει τα μέγιστα».

«Ελπίζουμε το Εργατικό Κόμμα να ηγηθεί μίας τέτοιας πρωτοβουλίας και να συμμετέχει μαζί μας στην έναρξη ενός προγράμματος αλλαγής της Ευρώπης».

«Δεν είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε αυτό το κάποτε μεγαλειώδες σχέδιο σε αυτούς που θα το υπονόμευαν».

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές του κειμένου, που δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο στην προκειμένη περίπτωση, οι συνυπογράφοντες το κείμενο ομνύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και καλούν τον Corbyn να πράξει ακριβώς το ίδιο, καλούν δηλαδή τον πολιτικό μίας χώρας, της Μεγάλης Βρετανίας, να στραφεί ενάντια στη εκπεφρασμένη βούληση ενός λαού που με τη δημοκρατική διαδικασία δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου 2016, επέλεξε την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καθόλου εντύπωση δεν προκαλεί πως το κείμενο Παπανδρέου, συνυπέγραψαν οι Παπαδημούλης και Τσακαλώτος που ανερυθρίαστα συνέχισαν και συνέβαλαν στη διάλυση της χώρας από θεσμικές θέσεις και θέσεις πολιτικής ευθύνης, μετά τη μετατροπή του «ΟΧΙ» σε «ναι» του ελληνικού δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015, μέσα σε μία νύχτα. Και να θέλουν να εξάγουν αυτήν την «τεχνογνωσία» στο εξωτερικό.

Είναι ειρωνεία και μέγιστη αλαζονεία τέτοιοι «πολιτικοί» άνδρες, όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, να επικαλούνται και να προφασίζονται αξίες και ιδανικά, με τα οποία όχι μόνο δεν έχουν πλέον καμμία απολύτως σχέση ούτε στον λόγο τους, αλλά όσα πράττουν και υποστηρίζουν πολιτικά είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, προκειμένου να πιέσουν τον επικεφαλής ενός κόμματος και μάλιστα της αντιπολίτευσης μίας άλλης χώρας, η οποία ήδη έχει αποφασίσει για το μέλλον της σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και να φτάνουν στο σημείο να συνυπογράφουν κείμενο του πρώτου διδάξαντα στον «χορό» των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων προγραμμάτων στην Ελλάδα, Γιώργου Παπανδρέου, για να εξάγουν και την εθελοδουλία του «λέω σε όλα ναι» στις επιταγές των διευθυντηρίων Βρυξελλών και Βερολίνου.

Είναι, πλέον, αδιαμφισβήτητο πως σε αυτόν τον πολιτικό χωρίς σταματημό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ και των πλέον προβεβλημένων στελεχών του, σε αυτόν τον μονόδρομο που ορίζεται και καθορίζεται από τις αντιλαϊκότερες πολιτικές των τελευταίων ετών, αυτές των μνημονίων και του νεοφιλελευθερισμού, που τους οδηγεί σε συνυπογραφές κειμένων με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε μία εκδήλωση λατρείας και αγωνίας για το μέλλον που θα έχει το «τέρας» το οποίο είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οποιοσδήποτε δημοκρατικός, προοδευτικός και αριστερός άνθρωπος δεν μπορεί παρά να είναι αντίθετος.

Αντίθετος στον κατ’ επίφαση και κατ’ ευφημισμόν «σοσιαλισμό» όπως τον οραματίζονται και για τον οποίο αγωνίζονται όλοι τους αυτοί:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας