Παν. Λαφαζάνης: να μην απολυθούν οι 23 υδρονομείς της ΕΥΔΑΠ

1526
ευδαπ

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου αντιπροσωπία της Λαϊκής Ενότητας αποτελούμενη από το Γραμματέα Παναγιώτη Λαφαζάνη, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Δημήτρη Στρατούλη, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Κώστα Λυμπέρη και το Συντονιστή ΛΑΕ ΕΥΔΑΠ Μανώλη Μαστοράκη συναντήθηκε με αντιπροσωπία των 23 υδρονομέων της ΕΥΔΑΠ που κινδυνεύουν με απόλυση.
Οι 23 υδρονομείς ενημέρωσαν την αντιπροσωπία της ΛΑΕ ότι με ευθύνη της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ και της κυβέρνησης οδηγούνται στον Άρειο Πάγο, για επανάκριση των αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων που αφορούν την πρόσληψή τους, καθώς, παρότι εδώ και ένα χρόνο ανήκουν στο τακτικό προσωπικό της ΕΥΔΑΠ και οι συμβάσεις τους θα έπρεπε να έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου και να ενταχθούν στον κανονισμό προσωπικού και στις ΣΣΕ, η διοίκηση με διάφορα νομικά τερτίπια τους οδηγεί σε ομαδική απόλυση διεκδικώντας την πρωτιά των ομαδικών απολύσεων στις ΔΕΚΟ.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε κατά την διάρκεια της συνάντησης ανέφερε τα εξής :
«Η ενδεχόμενη απόλυση των 23 υδρονομέων, θα είναι πρωτοφανής για την ιστορία της ΕΥΔΑΠ Α.Ε και γενικότερα των πρώην ΔΕΚΟ, αφού θα απολυθεί ομαδικά προσωπικό αορίστου χρόνου. Ταυτόχρονα θα μπει σε τεράστιο κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του Δικτύου Ύδρευσης και κατά συνέπεια η Υδροδότηση της Αττικής. Επίσης θα ανοίξει ο δρόμο και για νέες ομαδικές απολύσεις στις ΔΕΚΟ ή στις πρώην ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ.
Η κυβέρνηση πιστή στη εφαρμογή της μνημονιακής ατζέντας θυσιάζει τους μισθωτούς και τη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα στο βωμό των μνημονίων, της ιδιωτικοποίησης και του υπερταμείου, δηλαδή του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ και ολόκληρου του δημόσιου πλούτου της χώρας.
Εκφράζω την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη της ΛΑ.Ε στον αγώνα των 23 υδρονομέων για την δουλειά και το ψωμί των παιδιών τους και καλώ τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν στις απολύσεις τους και να δώσουν άμεσα πολιτική λύση στο πρόβλημα τους, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία. Να μη γίνει καμία απόλυση στη ΕΥΔΑΠ ούτε τώρα ούτε στο μέλλον. Να μετατραπούν οι συμβάσεις των 23 υδρονομέων της ΕΥΔΑΠ σε αορίστου χρόνου και να ενταχθούν στον κανονισμό του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».
DSC_0226 DSC_0227 DSC_0228 DSC_0229 DSC_0230 DSC_0231 IMG_9522

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας