Γαλλική κυβέρνηση: Πανικόβλητη, μιλάει για οικονομική “καταστροφή”!

1499
κίτρινα

Στην κοινωνική έκρηξη που εκφράζει το κίνημα των “Κίτρινων Γιλέκων” επιχειρεί να φορτώσει τις ευθύνες της αποτυχίας της άγριας νεοφιλεύθερης πολιτικής η γαλλική κυβέρνηση, με αλαλαγμούς, όπως “Καταστροφή! Καταστροφή για το εμπόριο, καταστροφή για την οικονομία!”.

Πανικόβλητος, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρινό Λεμέρ, έκανε χθες δηλώσεις σχετικά με τις επιπτώσεις των κινητοποιήσεων των “Κίτρινων Γιλέκων”, μη διστάζοντας να πει ότι “μία νέα επιβράδυνση της ανάπτυξης στα τέλη τους έτους είναι αναμενόμενη”. Χρεώνοντας, έτσι, στους ίδιους τους διαμαρτυρόμενους πολίτες τις συνέπειες της πολιτικής ενάντια στην οποία κινητοποιούνται!

Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, πριν από τα τελευταία βίαια επεισόδια του Σαββάτου, με τις περίπου 2.000 προσαγωγές και τις 1.700 προσωρινές κρατήσεις από τους συνολικά 136.000 πολίτες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, ο Λεμέρ είχε κάνει λόγο για μείωση των εσόδων των εστιατορίων της τάξεως του 20% έως και 50%.

Για ζημιές εκατομμυρίων ευρώ μιλούν, επίσης, οι αρχές του Παρισιού. Εκτός από τις δεκάδες σπασμένες τζαμαρίες, τα πυρπολημένα αυτοκίνητα και τα λεηλατημένα καταστήματα, δεκάδες μουσεία και άλλα αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας έκλεισαν το Σαββατοκύριακο τις πόρτες τους για τους τουρίστες. Αποφεύγοντας, βέβαια, να διευκρινίσουν ότι το σύνολο, σχεδόν, των υλικών καταστροφών στην πόλη του Παρισιού είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης βίας των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας