Παναττικό συλλαλητήριο: Οι συνταξιούχοι στους δρόμους. 3/10-10.00, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης

2020
ΕΝΥΠΕΚΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΕΣΕΚ)

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο για να αποτρέψουμε:

  • Τις νέες περικοπές της κύριας σύνταξης και των επικουρικών κατά 18% τουλάχιστον, με το πρόσχημα της προσωπικής διαφοράς που θα προκύψει από τον επανυπολογισμό των συντάξεων. Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ ψήφισε τις μειώσεις αυτές στα πλαίσια του νέου μνημονίου.

  • Την κατάργηση στην ουσία των συντάξεων χηρείας. Ο επανυπολογισμός των συντάξεων χηρείας με το νόμο Κατρούγκαλου και η μείωση κατά 50% σε συνδυασμό με τα νέα όρια ηλικίας που έχουν ψηφιστεί αποβλέπουν στην κατάργηση των συντάξεων χηρείας. Η πρόταση της τρόικας να χορηγούνται οι πενιχρές συντάξεις χηρείας με εισοδηματικά κριτήρια οδηγούν στην εξαθλίωση των συνταξιούχων και στην αδυναμία να επιβιώσουν.

  • Τη σκόπιμη μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης των κύριων συντάξεων από 13.5.2016 και των επικουρικών από 1.1.2015 λόγω αδυναμίας εύρεσης …. του μαθηματικού τύπου.

Συνάδελφοι

  • Είναι φανερό ότι οι νέες μειώσεις, εφόσον δεν αποτραπούν, δίνουν τη χαριστική βολή στους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση μας οδηγεί στην εξαθλίωση. Έχει υπογράψει τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Δεν υπάρχει σωτηρία, αν δεν ανατρέψουμε την πολιτική- Κυβέρνησης, Ε .Ε και ΔΝΤ- που καθημερινά μας κλέβει και αποβλέπει στην εξαφάνισή μας. Μόνο με την κατάλυση της πολιτικής που εφαρμόζει πιστά η Κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και την αποκατάσταση των συντάξεών μας. Σε αντίθετη περίπτωση , μας περιμένουν οι μεγάλες περικοπές του νέου μνημονίου, η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, οι νέοι αντεργατικοί νόμοι, για να μην μπορεί κανείς να σηκώσει κεφάλι. Η πολιτική της Κυβέρνησης είναι δεδομένη. Να μην επιτρέψουμε να θεωρεί ότι είναι δεδομένη και η ανοχή μας απέναντι σ’ αυτή τη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει, χωρίς ίχνος ντροπής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας