"Παλαιάς σχολής χριστιανική δημοκρατία" εγκαθιστά ο Όρμπαν στην Ουγγαρία

1461
χριστιανική

“Η κύρια αποστολή της νέας κυβέρνησης θα είναι να διαφυλάξει την ασφάλεια και τη χριστιανική κουλτούρα της Ουγγαρίας”, δήλωσε ο Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξη Τύπου, αφού ο πρόεδρος του ανέθεσε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά σήμερα Τρίτη, οπότε ο Όρμπαν θα εκλεγεί επισήμως και πάλι πρωθυπουργός.
Σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο Ορμπάν δήλωσε πως η κυβέρνησή του οικοδομεί μια “χριστιανική δημοκρατία”.
“Εργαζόμαστε για να οικοδομήσουμε μια παλαιάς σχολής χριστιανική δημοκρατία, ριζωμένη στις ευρωπαϊκές παραδόσεις … πιστεύουμε στη σημασία του έθνους και στην Ουγγαρία δεν θέλουμε να παραχωρήσουμε έδαφος σε οποιαδήποτε υπερεθνική επιχείρηση ή πολιτική αυτοκρατορία”, δήλωσε ο Όρμπαν.
Ο 54χρονος δεξιός πρωθυπουργός εκλέχθηκε για μια τρίτη διαδοχική θητεία στις εκλογές του περασμένου μήνα, έχοντας εξασφαλίσει μια μεγάλη νίκη, με κύριο σύνθημα την καταπολέμηση της εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στη χώρα του.
Το κόμμα του, το Fidesz, έχει τις 133 από τις 199 έδρες στο νέο κοινοβούλιο, δίνοντάς του τη δυνατότητα να περνά οποιοδήποτε νόμο, ακόμη κι αυτόν που απαιτεί πλειοψηφία δύο τρίτων.
Ο Όρμπαν επιχειρεί να στηρίξει την αντιμεταναστευτική του πολιτική με τη σύνδεσή της με τη δραστηριότητα μη κυβερνητικών οργανώσεων, που χρηματοδοτούνται από τον γεννημένο στη Βουδαπέστη δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος.
Ένας από τους πρώτους νέους νόμους που αναμένεται να περάσουν από το κοινοβούλιο είναι ένα νομοσχέδιο “Stop Soros”, που θα επιβάλει φόρο 25% στις ξένες δωρεές προς ΜΚΟ οι οποίες υποστηρίζουν τη μετανάστευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας