Παιχνίδια «κοροϊδίας» με το «ξεκλείδωμα» του ακατάσχετου λογαριασμού Τραπέζης

1455
πρόστιμο

Σε μια περίοδο που οι λογαριασμοί μισθοδοσίας, συντάξεων, καταθέσεων στις τράπεζες είναι σε μεγάλο βαθμό κλειδωμένοι από την Εφορία, η κυβέρνηση προωθεί μέτρα τα οποία αντί να ανακουφίζουν, συντηρούν την ανέχεια και την δυσπραγία των πολιτών.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου οι φορολογούμενοι που έχουν απλήρωτους φόρους στην εφορία θα μπορούν υποτίθεται να αποκτήσουν κάποιον δήθεν έλεγχο των λογαριασμών τους που λόγω οφειλών είναι δεσμευμένοι ακόμα και για μελλοντικά υπόλοιπα.

Σημαντική προϋπόθεση για το υποτιθέμενο μερικό ξεκλείδωμα των λογαριασμών θα είναι η υπαγωγή των χρεών σε ρύθμιση και η τήρησή της, χωρίς όμως να καταγράφονται οι προϋποθέσεις μιας τέτοιας ρύθμισης. Για κάθε ποσό οφειλής που θα εξοφλεί ο φορολογούμενος βάσει της ρύθμισης, θα αποδεσμεύεται από τον λογαριασμό του κάποιο μεγαλύτερο ποσό το οποίο θα μπορεί να κινεί.

Το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προβλέπει την κλιμακωτή αύξηση του ακατάσχετου ορίου του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλωθεί ως ακατάσχετος από κάθε φορολογούμενο στο Taxisnet παράλληλα με την αποπληρωμή τυχόν οφειλών του.

Σήμερα το ακατάσχετο όριο σε έναν τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη είναι 1.250 ευρώ. Εφόσον ο φορολογούμενος έχει αποπληρώσει μέρος ρυθμισμένης οφειλής το ακατάσχετο όριο θα αυξάνεται, χωρίς, όμως, να προσδιορίζεται το είδος και το ποσό της αύξησης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό του λογαριασμού που θα αποδεσμεύεται θα είναι τρεις με τέσσερις φορές υψηλότερο της μηνιαίας δόσης της ρύθμισης που πληρώνει προς την Εφορία ο οφειλέτης.

Για παράδειγμα, αν η μηνιαία δόση της ρύθμισης ανέρχεται σε 300 ευρώ, η εμπρόθεσμη πληρωμή της θα οδηγεί σε δυνατότητα «κίνησης» 900 ή 1.200 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας