Πάνω από 2000 άμαχοι θύματα από νάρκες “ναζιστικών” στρατευμάτων στο Ντονμπάς

1440
θύματα

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί απαγορευμένες νάρκες δολοφονώντας άμαχους  

(Ανακοίνωση των Λαϊκών Πολιτοφυλακών της ΛΔΝ)

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να χρησιμοποιούν απαγορευμένες στον υπόλοιπο κόσμο, νάρκες κατά προσωπικού, δολοφονώντας αμάχους.Μέχρι το 2017 η UNICEF είχε καταγράψει 1833 θύματα, νεκρούς και τραυματίες, ενώ τα 3 τελευταία χρόνια ο αριθμός έχει μεγαλώσει δραματικά.

Το 1997, η Ουκρανία υπέγραψε τη Σύμβαση της Οττάβας για την απαγόρευση των ναρκών κατά προσωπικού, την οποία επικύρωσε το 2005. Τον Νοέμβριο του 2008, σε μια έκθεση στο Landmine Monitor, η Ουκρανία ανέφερε την καταστροφή ολόκληρου του αποθέματος των 238.010 τεμ.

Ωστόσο,οι νάρκες ΚΡΟΜ 3 χρησιμοποιούνται ευρέως από τις δυνάμεις των στρατιωτών του «Praviy Sector» (Right Sector) για να εκτελέσουν σαμποτάζ και τρομοκρατικές επιθέσεις, κατά των κατοίκων των ΛΔ .

Ακόμη και η Διεθνής Επιτροπή του ΝΑΤΟ ανέφερε για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ότι διαθέτουν  ένα ολόκληρο οπλοστάσιο απαγορευμένων, μη συμβατικών όπλων. Μεταξύ αυτών είναι και οι νάρκες  υψηλής εκρηκτικότητας  PFM-1 “Lepestok” σε ποσότητα 79412 τεμ. , και οι νάρκες  κατά προσωπικού  POM-2 “Oteok” σε ποσότητα 25688 τεμ.

Επιπλέον, το γεγονός της εγκατάστασης απαγορευμένων ναρκών  αναφέρονται τακτικά στις εκθέσεις του ΟΑΣΕ SMM.

Η ανεξέλεγκτη χρήση απαγορευμένων ναρκών κατά προσωπικού από Ουκρανούς στρατιώτες δεν έχει μόνο οδηγήσει στη δολοφονία δεκάδων πολιτών των ΛΔ αλλά αποτελεί άμεση απειλή για τη ζωή και των Ουκρανών πολιτών και στρατιωτών, οι οποίοι εκρήγνυνται τακτικά από εκρηκτικές συσκευές ναρκών που έχουν εγκατασταθεί από τους προκατόχους τους και δεν σημειώνονται στους χάρτες ναρκών .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας