Πάνω από 17.500 Έλληνες γιατροί εργάζονται στο εξωτερικό

1101
γιατροί

Περισσότεροι από 17.500 Έλληνες γιατροί εργάζονται στο εξωτερικό, οι περισσότεροι από τους οποίους έφυγαν από τη χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στο London School of Economics με θέμα τον τουρισμό υγείας της Ελλάδας.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στις 23 Νοεμβρίου από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Ηνωμένου Βασιλείου, υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, 1 στους 4 γιατρούς μέλη του ΙΣΑ είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι και περισσότεροι από 10.000 γιατροί της Αθήνας έχουν αποχωρήσει από τη χώρα τη τελευταία δεκαετία. Κατά τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα αποτελεί τη δεύτερη χώρα προέλευσης μεταναστών ιατρών που απασχολούνται στη Γερμανία. Υπολογίζεται ότι καθημερινά φεύγουν από τη χώρα μας δύο γιατροί. 

Εξάλλου, πάντα βάσει των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα, κάθε φοιτητής ιατρικής κοστίζει στην ελληνική πολιτεία 12.000 ευρώ τον χρόνο ενώ μέχρι να τελειώσει τις σπουδές του θα έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 85.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας