Ο Roger Waters καλεί την Ντούσκα να μην συμμετάσχει στη Eurovision

1626
roger

Με ένα προσωπικό video – μήνυμα, στο οποίο μιλά και στα ελληνικά, ο Roger Waters απευθύνεται στην Κατερίνα Ντούσκα καλώντας την να μην συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ισραήλ.

«Να πας εκεί, στο Ισραήλ, θα είναι μεγάλο λάθος», λέει το θρυλικό μέλος των Pink Floyd καλώντας την Ελληνίδα τραγουδίστρια να ακούσει την παράκληση  της παλαιστινιακής κοινωνίας των πολιτών.

Το μήνυμα μεταφέρει η ελληνική πρωτοβουλία του BDS, του διεθνούς αντιρατσιστικού κινήματος το οποίο προωθεί το μποϊκοτάζ, την απόσυρση επενδύσεων και τις κυρώσεις εναντίον του κράτους Απαρτχάιντ στο Ισραήλ.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά της η ελληνική πρωτοβουλία του BDS «Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τον διαγωνισμό της Eurovision ως μέρος της επίσημης στρατηγικής του να παρουσιάσει “το καλό πρόσωπο του” και να αποσπάσει την προσοχή από τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων. Οι Παλαιστίνιοι έχουν απευθύνει έκκληση προς τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), τα συμμετέχοντα κράτη, τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και το ευρύτερο κοινό να μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019».

Τα μέλη του BDS Greece απευθύνουν πρόσκληση στην Κατερίνα Ντούσκα να μην πάει στο Ισραήλ αλλά να παρουσιάσει το τραγούδι της σε μεγάλη συναυλία που διοργανώνουν για τις 5 Μαΐου στο Gagarin με τη συμμετοχή πολλών γνωστών συγκροτημάτων και καλλιτεχνών.

Η ελληνική πρωτοβουλία για το BDS συγκεντρώνει υπογραφές Ελλήνων καλλιτεχνών και πολιτών που ζητούν την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης, την οποία το Ισραήλ έχει μετατρέψει σε ένα εργαλείο προπαγάνδας και συγκάλυψης εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που πραγματοποιούνται στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Εκατοντάδες καλλιτέχνες σε όλη την Ευρώπη αλλά και στο Ισραήλ καθώς και πολλές οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ συμμετέχουν στο μποϊκοτάζ του φετινού διαγωνισμού ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Παλαιστινίων.

*Πηγή: info-war.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας