Ο LNA(X. Χαφτάρ)με Mig29 και Su-24M αντεπιτίθεται στη Σύρτη-Κατέλαβε την AlJufra

3230
σύρτη
Κατερρίφθησαν δύο τουρκικά UAV

Ο LNA(Χ. Χαφτάρ) έχει περάσει στην αντεπίθεση  και με τα SU-24Μ και Mig29 που του έχει παραχωρήσει η Ρωσία, υπερασπίζεται επιτυχώς τη Σύρτη και βομβαρδίζει ανηλεώς τους μισθοφόρους της Τουρκίας. Ο LNA έχει προηγουμένως καταλάβει την αεροπορική βάση Al Jufra, ενώ έχει καταρρίψει 2 τουρκικά UAV .

Οι δυνάμεις του LNA έχουν καταδιώξει τους Τούρκους μισθοφόρους έξω από το μεγαλύτερο μέρος της Σύρτης αλλά η μάχη για την πλήρη ανακατάληψη της πόλης δεν έχει ακόμα κριθεί.

Σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης Fathi Bashagha δήλωσε ότι θα κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο αν τους παραχωρηθούν η Σύρτη και η αεροπορική βάση Al Jufra, για να μην κατασκευαστούν εκεί ρωσικές βάσεις.

Tαυτόχρονα ο αιγυπτιακός στρατός, τμήματα του οποίου έχουν διέλθει τη συνοριακή γραμμή με τη Λιβύη, είναι έτοιμος να επέμβει, αν η Σύρτη διατρέξει κίνδυνο μετά τη λήξη του αιγυπτιακού τελεσίγραφου για εκεχειρία.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες αποτελεί όνειδος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ως επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης το φιλότουρκο καθεστώς Σάρατζ. Ιδιαίτερα αποτελεί ακραία εκδήλωση αποικιοκρατικού κυνισμού το γεγονός ότι η Ε.Ε όχι μόνο στηρίζει το καθεστώς Σάρατζ αλλά και απέρριψε την εύλογη πρόταση του Καΐρου για εκεχειρία στη Λιβύη.

Το πλέον, όμως, τραγικό και “προδοτικό” για τα ελληνικά συμφέροντα είναι ότι και η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει τα ανδρείκελα του Ερντογάν στην Τρίπολη, την ίδια ώρα που απειλούν τα πιο ζωτικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Μια τέτοια πρωτοφανής υπονόμευση των εθνικών μας δικαίων από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση δεν έχει, ίσως, ξαναεμφανιστεί στην ελληνική ιστορία, όσο και αν η Ελλάδα έχει να παρουσιάσει πάρα πολλές μελανές σελίδες ακραίας εθνικής υποτέλειας.

Πανηγυρισμοί LNA για την κατάληψη της αεροπορικής βάσης Al Jufra ενώ αερομαχητικά σε χαμηλό ύψος πετούν πάνω από τις χερσαίες δυνάμεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας