Ο ψευδολόγος Τσίπρας σε Macron: Η Ελλάδα δεν θα λάβει μέρος σε επιχείρηση στη Συρία!

1759
Τσίπρας

Τη θέση ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα συμμετέχουν σε πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
O Aλέξης Τσίπρας, ως συστηματικός ψευδολόγος, παρέλειψε να αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε στρατιωτικό προτεκτοράτο και αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και μπορεί φυσικά οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να μην λάβουν μέρος άμεσα στην επίθεση στη Συρία, αλλά θα της παρέχουν ολόπλευρη βοήθεια με την προσφορά των αμερικάνικων βάσεων για την ολόπλευρη υποστήριξη και διευκόλυνση της επίθεσης.
Σύμφωνα με κύκλους του Μέγαρου Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, όχι μόνο απεδέχθη την χρήση χημικών όπλων στη Συρία αλλά και την καταδίκασε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή η χρήση μπορεί να έγινε και από τον Αssad, τονίζοντας αορίστως αλλά με αιχμή το Συριακό καθεστώς ότι απαιτούνται αποφασιστικές πρωτοβουλίες από την Ε.Ε. Τόνισε επίσης πως πρέπει να γίνουν προσπάθειες για ειρηνική επίλυση με βάση τη σουηδική πρόταση.
Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, κατά τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, οι κ.κ Τσίπρας και Macron επικεντρώθηκαν και στον ρόλο και τις ενέργειες της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην ενίσχυση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας την επόμενη περίοδο, πράγμα που σημαίνει στην πράξη νέα συμβόλαια προμήθειας γαλλικών όπλων σε μια κούρσα εξοπλισμών που ελάχιστη σχέση έχει με την άμυνα της χώρας.
Επίσης οι κ.κ. Τσίπρας και Macronσυνομίλησαν και για το Κυπριακό, την ενεργειακή συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο και την ενεργοποίηση της εταιρείας ΤΟΤΑL.
Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Γαλλίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την, δήθεν, έξοδο της Ελλάδας από το Πρόγραμμα, καθώς και για τις διαπραγματεύσεις ως προς το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας