Ο Χουντής ενημέρωσε την ευρωομάδα της Αριστεράς για τη δίωξη Λαφαζάνη

1344
βγήκαν

Ενημέρωση της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωκοινοβούλιο για την προκλητική και αντιδημοκρατική δίωξη της κυβέρνησης ενάντια στον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Την Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωκοινοβούλιο ενημέρωσε, με επιστολή του, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, σχετικά με την προκλητική και αντιδημοκρατική δίωξη που επιχειρείται από την ελληνική κυβέρνηση ενάντια στον Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή έχει ως εξής:

Αγαπητοί/ες σύντροφοι/συντρόφισσες,

Την περασμένη εβδομάδα το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος (!), έστειλε στον Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ‘Κλήση Παροχής Εξηγήσεων’, όσον αφορά έρευνα για την τέλεση αδικημάτων όπως: αντίσταση, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, σωματική βλάβη και βία κατά των Αστυνομικών Οργάνων, καθώς επίσης, και κατηγορίες που αφορούν τον νόμο περί όπλων και πυρομαχικών.

Είναι πρωτοφανές να καλείται για εξηγήσεις στην Γενική Ασφάλεια ο αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος, με αφορμή την πολιτική και κινηματική του δράση. Παρόμοιες διώξεις έχουν επιχειρηθεί και σε άλλους αγωνιστές/στριες του κινήματος. Αποτελεί μια σχεδιασμένη κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ώστε να εκφοβίσει και να ποινικοποιήσει τους κοινωνικούς και λαϊκούς αγώνες στην Ελλάδα. Να ποινικοποιήσει την πολιτική δράση και συγκεκριμένα τις μάχες που δίνονται για την προάσπιση της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και της δημόσιας περιουσίας από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών συνεχίζει να αγωνίζεται για να μην χαθούν οι πρώτες κατοικίες φτωχών συμπολιτών μας και πετυχαίνει νίκες. Η Τρόικα, οι τράπεζες και τα μεγάλα funds έχουν κατ’ επανάληψη πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να επιταχύνει τις πωλήσεις δανείων, με όποιο κόστος για τις λαϊκές οικογένειες. Μάλιστα, είχε τεθεί και ως προαπαιτούμενο (prior-actions) από την Τρόικα η «λύση» του προβλήματος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Δεν μας τρομάζουν οι διώξεις και η προσπάθεια κατατρομοκράτησης των αγώνων. Μας αφήνει άφωνους, όμως, ο βαθμός υποταγής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στα συμφέροντα των τραπεζών και των distress funds που θέλουν, εδώ και τώρα, άμεσες ρευστοποιήσεις και πλειστηριασμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας