Ο Χαφτάρ αντιδρά στην έλευση νέων μισθοφόρων τζιχαντιστών στο πλευρό Σάρατζ

1109
χαφτάρ

Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης προειδοποίησε ότι οι παραβιάσεις από τους αντιπάλους της καταστρέφουν την εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Γκνούνου, εκπρόσωπο τύπου της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA), οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ σφυροκόπησαν χθες την Τρίπολη.

Ο ίδιος κατηγόρησε, επίσης, τις δυνάμεις του Χαφτάρ ότι επιχειρούν να προωθηθούν στην περιοχή Αμπουγκρέιν, η οποία βρίσκεται ανατολικά της πόλης Μισράτα, που ελέγχει η GNA.

«Με τις επανειλημμένες παραβιάσεις της εκεχειρίας από τον εχθρό, ο αντίπαλος καθιστά άχρηστη την εκεχειρία» επισήμανε ο Γκνούνου σε ανακοίνωση στα αραβικά που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Ο αξιωματούχος δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τυχόν θύματα.

Η αντίδραση του Χαφτάρ

Προς το παρόν, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Χαφτάρ δεν έχει σχολιάσει επίσημα σχετικά. Η μόνη αντίδραση είναι μέσω ανεπίσημου λογαριασμού στο Twitter, όπου προβαίνει σε αναρτήσεις.

Μία εξ’ αυτών μάλιστα κάνει λόγο για «απελευθέρωση της Αμπουγκρέιν από τρομοκράτες και τζιχαντιστές της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας». Την ίδια ώρα σε άλλες αναρτήσεις διακρίνονται οι σφοδρές μάχες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1221385811704385537

https://twitter.com/LNA2019M/status/1221397542459584512

https://twitter.com/LNA2019M/status/1221383546687934466

«Μια ανάσα» από τη Λιβύη ο Ερντογάν

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έφθασε χθες στο Αλγέρι για επίσκεψη 48 ωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες μεταξύ άλλων για το θέμα της Λιβύης, μια περιφερειακή κρίση στην οποία η Αλγερία θέλει να διαδραματίσει ρόλο μεσολαβητή.

Η οικονομική συνεργασία θα βρεθεί επίσης στην ατζέντα του ταξιδιού του Ερντογάν, ο οποίος συνοδεύεται από μια πολυμελή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών. Η Τουρκία είναι ο πρώτος ξένος επενδυτής στην Αλγερία, η οποία συνορεύει με τη Λιβύη.

Τον Ερντογάν υποδέχθηκε ο αλγερινός ομόλογός του, Αμπντελματζίντ Τεμπούν, και δύο ηγέτες θα «επικεντρωθούν» κυρίως «σε διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος», μετέδωσε το αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων APS. Οι λεπτομέρειες του προγράμματος του Ερντογάν στο Αλγέρι, πρώτο σταθμό στην αφρικανική περιοδεία του, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

«Θα οργανώσουμε ένα οικονομικό φόρουμ στην Αλγερία όπου καταλαμβάνουμε την πρώτη θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών» δήλωσε πριν από την αναχώρησή του ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

«Θα συζητήσουμε, επίσης, τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας, ιδίως στη Λιβύη» συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας