Ο Υπουργός του Ισραήλ εκφράζει τη χαρά του για τον θάνατο Σύριου επιστήμονα

895
Ισραήλ

Ο Ισραηλινός Υπουργός αρμόδιος για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών εξέφρασε τη χαρά του για τον θάνατο ενός Σύριου επιστήμονα ειδικού στους εξοπλισμούς εξέφρασε ο Ισραηλινός υπουργός αρμόδιος για τις υπηρεσίες πληροφοριών. Ο υπουργός του Ισραήλ αρνήθηκε  να σχολιάσει τις πληροφορίες για τυχόν εμπλοκή του Ισραήλ στη δολοφονία του.

Ο στρατηγός Αζίζ Ασμπάρ, διευθυντής ενός κέντρου επιστημονικών ερευνών που συνδέεται με τη συριακή κυβέρνηση, δολοφονήθηκε, μαζί με τον οδηγό του, σε επίθεση με εκρηκτικά εναντίον του αυτοκινήτου του το περασμένο Σάββατο.

Διηύθυνε μια μονάδα του Κέντρου επιστημονικών ερευνών και μελετών της Συρίας στην επαρχία Χάμα, που είχε τεθεί στο στόχαστρο τον περασμένο μήνα και τον Σεπτέμβριο του 2017 ισραηλινών επιδρομών.

Το ινστιτούτο κατηγορείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι συνδράμει στην ανάπτυξη αερίου σαρίν και ότι έχει επιφορτιστεί με την κατασκευή χημικών όπλων, ισχυρισμός που είναι αναπόδεικτος.

Χθες, Δευτέρα (6/7), οι New York Times ανέφεραν σε δημοσίευμά τους πως, σύμφωνα με «υψηλόβαθμο αξιωματούχο υπηρεσίας πληροφοριών της Μέσης Ανατολής», το Ισραήλ βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία αυτή.

«Δεν σχολιάζουμε αυτού του είδους τις δηλώσεις και δεν πρόκειται να τις σχολιάσω τώρα», δήλωσε ο Κατζ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Μεταφορών, στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

«Αν θεωρούμε πως οι λεπτομέρειες που αφορούν τις δραστηριότητες αυτού του άνδρα είναι αληθείς και πως ήταν επιφορτισμένος με την ανάπτυξη χημικών όπλων και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ικανών να πλήξουν το Ισραήλ, χαίρομαι που δεν είναι πλέον ανάμεσά μας», είπε.

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, το Ισραήλ, που δηλώνει ότι μένει τάχα στο περιθώριο της σύγκρουσης, πραγματοποίησε πολλά πλήγματα εναντίον της Συρίας και των συμμάχων της, της λιβανικής Χεζμπολάχ και του Ιράν, που θεωρούνται «μαύρα πρόβατα» για το εβραϊκό κράτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας