Ο τόπος εξορίας της Μακρονήσου στο νέο μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ

1160
μακρονήσου

Την αγάπη της για την Ελλάδα, έδειξε για ακόμη μία φορά, η γνωστή συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, καθώς τον Μάιο του 2019 αναμένεται να παρουσιάσει το καινούριο της βιβλίο, που θα είναι αφιερωμένο στη Μακρόνησο.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του best seller «Το Νησί» που ήταν αφιερωμένο στην ιστορία της Σπιναλόγκας, τόπο εξορίας για τους λεπρούς, τώρα η βρετανίδα συγγραφέας επιστρέφει με ένα νέο μυθιστόρημα, αυτή τη φορά αφιερωμένο σε έναν άλλο τόπο εξορίας, την Μακρόνησο.

Την κεντρική ιδέα του βιβλίου εμπνεύστηκε σε μία επίσκεψή της στο Σούνιο, στο Ναό του Ποσειδώνα πριν περίπου δέκα χρόνια και καθώς διέκρινε τα βράχια της Μακρονήσου από μακρυά,  θέλησε να μάθει περισσότερα για αυτή και να την ανακαλύψει γράφοντας γι’αυτήν. Η ίδια τόνισε μάλιστα, ότι δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση στη Μακρόνησο, συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι της πήρε οχτώ ολόκληρα χρόνια να καταφέρει να συλλέξει το υλικό της.

«Χρειάστηκε να πάω και να ξαναπάω. Η θάλασσα σε εκείνο το πέρασμα ανάμεσα στο Λαύριο και τη Μακρόνησο είναι δύσκολη. Ακόμη κι αν το έχεις κανονίσει, μπορεί να πετύχεις άσχημο καιρό. Τελικά τα κατάφερα και ήταν συναρπαστικό, εντελώς παράξενο το ότι ακόμη παραμένει εκεί από την περίοδο του ’40 και του ’50. Είναι ένα κομμάτι της έμπνευσής μου που βρίσκεται εκεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας