Κοροϊδία ΣΥΡΙΖΑ με τους παιδικούς σταθμούς. Ευκαιρία ΝΔ για ιδιωτικοποίησή τους

1242
κόμματα
«Η κοροϊδία ΣΥΡΙΖΑ με τους παιδικούς σταθμούς και η ευκαιρία της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση της προσχολικής αγωγής.»

 

Το γεγονός ότι η ελληνική Κυβέρνηση εξαπατάει τον ελληνικό λαό, είναι δεδομένο. Ότι περιφρονεί την ελληνική οικογένεια και τις ανάγκες της, είναι επίσης δεδομένο. Οι φετινές ελλείψεις στους παιδικούς σταθμούς, το επιβεβαιώνουν πλήρως.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) για την δράση κι εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής 2018-2019, έγιναν 161.360 αιτήσεις παιδιών κι εγκρίθηκαν 94.000. Δηλαδή έμειναν εκτός παιδικών σταθμών 67.340 παιδιά, ποσοστό 41,74% .

Οφείλεται φυσικά στις περικοπές δαπανών και στην έλλειψη δημιουργίας νέων παιδικών σταθμών κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Δηλαδή στα γνωστά «ματωμένα» πλεονάσματα.

Ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας παραδέχτηκε την έλλειψη 35.000 θέσεων, πράγμα ψευδές. Είναι σχεδόν το διπλάσιο.

Εντύπωση όμως έκαναν και οι δηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ, δια της κ. Σπυράκη, υποσχέθηκε επίδομα 180 ευρώ μηνιαίως για κάθε παιδί, για να μπορεί πηγαίνει σε παιδικό σταθμό (το μηνιαίο κόστος είναι σαφώς μεγαλύτερο).

Τα ερωτήματα όμως είναι δύο.

Η ΝΔ, η οποία σέβεται απολύτως τα μνημόνια και τις «δεσμεύσεις», έχει υπολογίσει το ποσό που έταξε και υπόσχεται;

Ή μήπως θέλει να προπαγανδίσει περισσότερο την παραπομπή στον ιδιωτικό τομέα, διότι ουσιαστικά σπρώχνει τον κόσμο στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς απαξιώνοντας παράλληλα την κοινωνική πρόνοια και το δημόσια χαρακτήρα της προσχολικής αγωγής;

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο γονιός πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να συμπληρώσει το υπολειπόμενο ποσό, το οποίο φυσικά θα αυξάνεται όσο περιορίζονται οι δημόσιοι παιδικοί σταθμοί (νόμος προσφοράς – ζήτησης).

Ο νεοφιλελευθερισμός στο απόγειο του!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας