Ο Τραμπ μπορεί να μπλοκάρει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

1616
Trump

Ο Σόιμπλε σε αναμμένα κάρβουνα. Το περιοδικό Der Spiegel, σε  άρθρο με τίτλο: «Το ΔΝΤ διστάζει » να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα (μνημόνιο) και ως βασικός λόγος για τη διστακτικότητα του ΔΝΤ προβάλλεται ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, που θα αναλάβει καθήκοντα στο τέλος Ιανουαρίου.
Η επιχειρηματολογία στο Der Spiegel για την επιφυλακτικότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εστιάζεται  στα όσα αρνητικά ο Ντόναλντ Τράμπ έχει εκφράσει απέναντι σε διεθνείς οργανισμούς και πολυμερείς συμφωνίες και μάλιστα το γερμανικό περιοδικό δεν αποκλείεει το ενδεχόμενο ο αμερικανός πρόεδρος να απορρίψει τη συμμετοχή του Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα.
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανίζεται όλο και πιο επιφυλακτικό στο να πάρει απόφαση πριν εξοικειωθεί με τα καθήκοντά της η νέα αμερικανική κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ διαθέτουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής και μπορούν να μπλοκάρουν κάθε απόφαση.
Λόγω του σκεπτικισμού που έχει εκφράσει ο Τραμπ απέναντι στους διεθνείς οργανισμούς και τις πολυμερείς συμφωνίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να απορρίψει ο νέος πρόεδρος τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πακέτο διάσωσης.
Μέχρι στιγμής οι αναπτυσσόμενες και χώρες με αναδυόμενες οικονομίες βλέπουν με σκεπτικισμό την ενεργοποίηση του Ταμείου στην Ελλάδα με το επιχείρημα ότι η Ευρώπη είναι αρκετά πλούσια για να λύσει μόνη της το πρόβλημα. «Μια τέτοια εξέλιξη», συνεχίζει ο Γερμανός αρθρογράφος, «θα δημιουργούσε πρόβλημα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διότι το γερμανικό κοινοβούλιο μόνο υπό την προϋπόθεση συμμετοχής του ΔΝΤ θα εγκρίνει νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται ρευστό τον επόμενο Ιούνιο για να πληρώσει την επόμενη δόση» καταλήγει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας