Ο Τάφος του Άγνωστου Στρατιώτη στη Μόσχα και η ιστορία του

1690
τάφος

«Το όνομά σου είναι άγνωστο, οι πράξεις σου αθάνατες» αναγράφεται στο μνημείο, το οποίο είναι αφιερωμένο στους στρατιώτες που πολέμησαν ηρωικά και σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Τάφος του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στα τείχη του Κρεμλίνου στη Μόσχα, είναι ένα πολεμικό μνημείο αφιερωμένο στους Σοβιετικούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Τον Δεκέμβριο του 1966, η Μόσχα επρόκειτο να γιορτάσει την 25η επέτειο της ήττας των Ναζί.

Τότε, κοντά στο Κριούκοβο ανακαλύφθηκε ένας μαζικός τάφος στρατιωτών και αποφασίστηκε να ξαναταφούν.

Ένας από τους στρατιώτες, του οποίου το όνομα δεν εξακριβωθηκε, ήταν από τη μονάδα του στρατηγού Πανφίλοφ.

Το χειμώνα του 1941, οι στρατιώτες του Πανφίλοφ αντιστάθηκαν μέχρι θανάτου στα ναζιστικά στρατεύματα στα περίχωρα της Μόσχας.

Η σορός του στρατιώτη μεταφέρθηκε στον Κήπο του Αλεξάνδρου και στις 8 Μαΐου του 1967 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ταφικού μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Μπροστά από το μνημείο υπάρχει ένα αστέρι σε ένα τετράγωνο πλαίσιο από λαβραδορίτη, στο κέντρο του οποίου ανάβει η «αιώνια φλόγα», η οποία μεταφέρθηκε από το Πεδίο του Άρεως στο Λένινγκραντ.

Στα δεξιά του τάφου, υπάρχουν πορφυρά τοιχία με κάψουλες από χώμα από τις πόλεις που επέδειξαν ηρωισμό κατά τη διάρκεια του πολέμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας