Κάλεσμα του ΜΕΤΑ για τη συνέχιση της απεργίας-αποχής από την «αξιολόγηση»

1099
ασφαλιστικό

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης «έσπασε» πάλι τα μούτρα του στο θέμα της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο. Οι διαδικασίες δεν προχωράνε, γιατί οι εργαζόμενοι αρνούνται να συνυπογράψουν τη διάλυση των υπηρεσιών, να διευκολύνουν την επέλαση των ιδιωτών και να συνομολογήσουν στη διαιώνιση του πελατειακού κράτους. Η κυβέρνηση, αντί να αναγνωρίσει το αδιέξοδο, αφού για πέντε χρόνια το σύστημα απέτυχε, αποφάσισε να δώσει παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το ίδιο έκαναν όλες οι κυβερνήσεις από το 2014, που ψηφίστηκε και απέτυχε «αξιολόγηση Μητσοτάκη», μέχρι σήμερα, με τους αντίστοιχους μνημονιακούς νόμουςΒερναρδάκη.

Με βάση την απόφαση της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝτην ΑΠΕΡΓΙΑΑΠΟΧΗ από κάθε φάση της «αξιολόγησης», γιατί οδηγεί:

– Σε εργαζόμενους που θα χαρακτηρίζονται ανεπαρκείς και ακατάλληλοι, με υποκειμενικά και πελατειακά κριτήρια και οι οποίοι θα αποτελούν τη δεξαμενή για μελλοντικές απολύσεις ή για αναγκαστικές μετακινήσεις που θα οδηγούν σε παραιτήσεις και «οικειοθελείς» αποχωρήσεις.

– Σε μισθολογικές ανισότητες και σε διάλυση κάθε έννοιας συλλογικής δράσης και διαμόρφωσης των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων μέσα από ΣΣΕ και διαπραγμαύτευσης μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων.

– Σε συρρίκνωση του Δημοσίου και ιδιαίτερα των υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα και στην προώθηση σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων, στην παράδοση ολόκληρων τομέων και υπηρεσιών σε ιδιώτες. Το σχέδιο για επιτελικό κράτος, που θα έχει μόνο υπηρεσίες που θα ασκούν δημόσια εξουσία, που ξεκίνησε ως νεοφιλελεύθερη σύλληψη τη δεκαετία του ’90, εφαρμόζεται σήμερα με τους νόμους για την «αξιολόγηση». Δεν είναι τυχαία η εμμονή των δανειστών και των ντόπιων συνεργατών τους για την υλοποίηση αυτής της βασικής νεοφιλελεύθερης τομής στο Δημόσιο.

Το ΜΕΤΑ καλεί πάλι όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ και ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ σε καμία από τις διαδικασίες που προβλέπονται και στις νέες προθεσμίες που καθορίζονται. ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, είτε είναι προϊστάμενος είτε απλός εργαζόμενος στη διάλυση του δημοσίου και στην υπονόμευση της εργασιακής του σχέσης και προοπτικής.

Το είδαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι προϊστάμενοι συνεχίζεται να ορίζονται από τη διοίκησηκαι να μην επιλέγονται απ’ τα υπηρεσιακά συμβούλια. Και αφού η κάθε κυβέρνηση φτιάχνει το δικό της μηχανισμό, μοριοδοτεί μετά αυτούς που η ίδια επέλεξε για να έχει προβάδισμα σε ενδεχόμενες κρίσεις και συνεχίσει τον κομματικό-πελατειακό και κυβερνητικό έλεγχο του Δημοσίου.

ΤΟ ΜΕΤΑ τονίζει ακόμη μια φορά ότι οι διαδικασίες της «αξιολόγησης» στοχεύουν στην εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας και επιδιώκεται η συρρίκνωση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και η παράδοσή τους σε ιδιώτες.

Ο αγώνας για την κατάργηση της μνημονιακής αξιολόγησης συνεχίζεται. Η απεργία-αποχή απ’ την αξιολόγηση είναι νόμιμη και η συμμετοχή δικαίωμα όλων των εργαζομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας