Ο Συριακός στρατός (Άσαντ) φράζει το δρόμο για προέλαση των Τούρκων νότια της Al Bamb

2119
συρία

Στην ανακατάληψη της πόλης Tantef , που βρίσκεται στα νότια της Al-Bamb προχώρησε ο συριακός στρατός μετά την αποχώρηση του Ισλαμικού Κράτους από αυτήν, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Συρίας.
Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του προωθούνται αιφνιδιαστικά κατά το τελευταίο 24ωρο, στις περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στα βορειοδυτικά της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.
Η προέλαση των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων γίνεται ανατολικά και νοτίως της Al-Baab, επεκτείνοντας τον έλεγχο τους σε 14 χωριά, σε απόσταση 25 χλμ., από την στρατηγική Λίμνη Άσαντ, όπου συγκεντρώνονται τα νερά του Ευφράτη ποταμού, πάνω από το φράγμα Τάμπκα, κρίσιμο για την υδροδότηση του Χαλεπιού.
Η κίνηση αυτή των Συριακών στρατευμάτων φράζει το δρόμο για την προέλαση της Τουρκίας και των Σύρων συμμάχων της νότια της Αl Bamb, πόλη ιδιαίτερης αξίας, την οποία κατέλαβε πρόσφατα ο υπό την Άγκυρα στρατιωτικός συνασπισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας