Ο Ρωσικός Στρατός εισήλθε στην Αν.Ουκρανία με πανίσχυρο πυροβολικό

1657
Υπέγραψε διάταγμα για ολοκληρωτικό πόλεμο

Ουκρανία: Υπέγραψε διάταγμα για ολοκληρωτικό πόλεμο

Την πρώτη επιβεβαιωμένη είσοδο ρωσικής στρατιωτικής φάλαγγας στην Ανατολική Ουκρανία είχαμε πριν λίγο σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει απόλυτα το WarNews247 που κατέγραφε τις μετακινήσεις δυνάμεων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Είχαμε πει χτες πως οι Ρώσοι έστειλαν ενισχύσεις στο Ντονμπάς. Σήμερα ήρθε και η επιβεβαίωση.

Oι Ρώσοι μετέφεραν πυροβολικό εμβέλειας 80 χλμ, το πλέον σύγχρονο που διαθέτουν ενώ αναδιατάσσουν τις δυνάμεις στην Κριμαία με Δύο Μεραρχίες Αλεξιπτωτιστών! Η δύναμη πυρός που συγκεντρώνουν ξεπερνά κάθε όριο.

Χαρακτηριστικό της κλιμάκωσης είναι πως η Ρωσία και η Ουκρανία δεν κρύβουν πλέον τις κινήσεις τους. 

Koalitsiya-SV μετέφεραν οι Ρώσοι στο Ντονμπάς

Σύμφωνα με πληροφορίες η στρατιωτική φάλαγγα εισήλθε στο Ντονμπάς από το συνοριακό πέρασμα Gukovo της Ανατολικής Ουκρανίας.

Οι Ουκρανοί μεταδίδουν πως οι Ρώσοι μετέφεραν τεθωρακισμένα οχήματα BMP, MT-LB, APC 185 μονάδες σύνολο. Αλλά το πιο ανησυχητικό είναι πως μετέφεραν τα πλέον σύγχρονα συστήματα πυροβολικού Koalitsiya-SV.

Το πυροβόλο ενσωματώνει την κάνη 2A88. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ο μεγάλος ρυθμός βολής των 16-20 βλημάτων το λεπτό ενώ φέρει κινητήρα 1.000 ίππων, τριμελές πλήρωμα.

Μπορεί να εκτελέσει βολές με συμβατικά πυρομαχικά στα 40 χιλιόμετρα, ενώ με κατευθυνόμενα πυρομαχικά το μέγιστο βεληνεκές διπλασιάζεται, στα 80 χιλιόμετρα.

80 χιλιόμετρα στο Ντονμπάς σημαίνει “θερισμός”…

Μεγάλη αντιαεροπορική άσκηση στο Χάρκοβο

Οι Ουκρανοί έλαβαν πολύ σοβαρά υπόψιν τους τις ρωσικές επιθετικές κινήσεις προς το Χάρκοβο. Πριν λίγο διέταξαν άσκηση αεράμυνας στην συγκεκριμένη περιοχή με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ξανά το WarNews247 που έγραφε πως και το Χάρκοβο αποτελεί στόχο.

Aντιαεροπορικά συστήματα “Strela-10”, “Osa”, SAM “Buk-M1”, “Shilka”, S-300, και ραντάρ “Malakhit”.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο μέτωπο μεταφέρθηκαν τυφέκια ελευθέρου σκοπευτή “ Alligator” που χρησιμοποιεί σφαίρες των 14.5 x 114 mm. εμβέλειας 7,000 μέτρων, το οποίο αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

Ταυτόχρονα στο Κραματόρσκ έχουν μεταφερθεί τα τουρκικά drones Bayraktar.

O επικεφαλής της ρωσικής Δούμας, Yuri Shvytkin, δήλωσε πριν λίγο:

“Ο ουκρανικός Στρατός συνεχίζει να αυξάνει την δραστηριότητα κατά μήκος της γραμμής επαφής. Μια επίθεση τους θα ακολουθήσει σύντομα”

Για ολοκληρωτικό πόλεμο ετοιμάζεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας – Τί αναφέρει το διάταγμα που υπέγραψε

Ουκρανικές πηγές αποκαλύπτουν πως ο πρόεδρος της χώρας με το νέο διάταγμα που υπέγραψε και το οποίο αποκάλυψε προχτές το WarNews247, θέτει επί της ουσίας ολόκληρο τον πληθυσμό υπό τα όπλα.

Αναφέρεται συγκεκριμένα:

“Ο Ζελένσκι με το νέο  διάταγμα στρατικοποιεί ολόκληρο τον λαό της Ουκρανίας καθώς μιλάει για “γενική στρατιωτική κινητοποίηση” και για τις συνθήκες επιστράτευσης.

Αναφέρεται βέβαια ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να πετύχει στρατιωτική ισότητα με την Ρωσία και γι αυτό στηρίζεται στο ΝΑΤΟ και στην βοήθεια του.

Αναφέρεται ρητά ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει “απειλή ύπαρξης” . Την κατάσταση επιδεινώνει η έλλειψη χρημάτων και η στρατιωτική υπεροχή της Ρωσίας.

Γι αυτό αναφέρεται πως η μόνη λύση είναι η “άμυνα με όλα τα διαθέσιμα μέσα σε γη, αέρα και θάλασσα.

Στο έγγραφο αναφέρεται 10 φορές ο “συνδυασμός κινήσεων αντίστασης” και η φράση “εδαφική άμυνα” 34 φορές.

Πρόκειται για στρατηγική “ολοκληρωτικού πολέμου”. Πρόκειται για την ίδια στρατηγική που είχε λάβει χώρα παραμονές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με αυτό οι στρατιωτικές επιχειρήσεις διεξάγονται από όλα τα διαθέσιμα μέσα και όχι μόνο από τους επαγγελματίες στρατιώτες.

Για λόγους σύγκρισης στο έγγραφο αναφέρεται μόνο 3 φορές η λέξη “επανεξοπλισμός” και η λέξη “εκσυγχρονισμός” μόνο δύο.

Είναι ξεκάθαρο πως η στρατηγική της Ουκρανίας είναι η διεξαγωγή πανεθνικού πολέμου.

Η ισχυρή εδαφική άμυνα” σε συνδυασμό με το κίνημα αντίστασης θα αυξήσει το επίπεδο άμυνας του κράτους, την κοινωνική συνοχή, την πατριωτική εκπαίδευση των πολιτών και την εθνική άμυνα της Ουκρανίας.

Στο έγγραφο αναφέρεται ξεκάθαρα πως η Ρωσία αποτελεί τον Νο 1 εχθρό της Ουκρανίας και ότι χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα για να καθυστερεί την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της Ουκρανίας.

Η ένταξη στο ΝΑΤΟ αναφέρεται 19 φορές στο έγγραφο.

 

Δύο Μεραρχίες Αλεξιπτωτιστών μεταφέρει η Ρωσία στην Κριμαία

Σοκ έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών περί μεγάλης μεταφοράς δυνάμεων στην Κριμαία οι οποίες θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες.  Ακόμη και οι ίδιοι οι Ρώσοι απορούν με την τόσο μεγάλη αναδιάταξη δυνάμεων.

Η Κριμαία ήταν ήδη απόρθητο φρούριο που διέθετε ένα Σώμα Στρατού, Αεροπορία, τα πιο σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα, αντιπλοικούς πυραύλους. Ταυτόχρονα είναι η βάση του Στόλου Μαύρης Θάλασσας με πυραύλους κρουζ Kalibr.

Ξαφνικά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποφασίζει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις δυνάμεις προκειμένου να την μετατρέψει σε απόρθητο αεροπλανοφόρο. Από εκεί οι δυνάμεις θα επιχειρούν σε Συρία, Ουκρανία και στην Υπερκαυκάσια περιοχή.

Οι Ρώσοι μεταφέρουν:

  1. Συστοιχίες S-500 “Προμηθέας” μαζί με S350 Vityaz . Οι πρώτες συστοιχίες του “Προμηθέα” πηγαίνουν Κριμαία. Υπενθυμίζουμε πως ήδη υπάρχουν συστοιχίες S-400.
  2.  Μεταφέρεται το τρίτο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών του Pskov ενώ ακολουθεί αναδιοργάνωση των δυνάμεων και ιδρύεται η 56η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία με μόνιμη βάση την Κριμαία. Oι δυνάμεις μεταφέρονται από την περιοχή Volgograd.
  3.  Υπενθυμίζουμε ότι στην Κριμαία υπήρχε ήδη από το 2017 το 171ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών με τα πλέον σύγχρονα όπλα και εξοπλισμό ενώ τώρα αποστέλλεται ακόμη μια Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών. Δημιουργείται δηλαδή “Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης”. Οι δυνάμεις αυτές έχουν Ταξιαρχίες πυροβολικού, άρματα μάχης συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και drones και μπορούν να μεταφέρονται είτε με αεροσκάφη είτε με αποβατικά.
  4. Στην περιοχή υπάρχει ήδη από το 1947 η 7η Μεραρχία Αλεξιπτωτιστών που είναι ένας μικρός Στρατός. Εχει πολεμήσει σε Αφγανιστάν, Αμπχαζία, Τσετσενία ενώ έχει Ζώνη Ευθύνης την Κριμαία και τον Βόρειο Καύκασο.

 

 

 

 

Image

Image

Image

Image

Πηγή: warnews47

Bασίλης Καπούλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας