Ο Παύλος Τσίμας, ο Δημ. Μαύρος (MRB) και τα δημοσκοπικά κατασκευάσματα

2548
MRB

Είχε αρκετή πλάκα η γεμάτη σοβαρότητα και εμβριθές ύφος συζήτηση μεταξύ Παύλου Τσίμα και Δημήτρη Μαύρου της δημοσκοπικής εταιρείας MRB, στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ.

Ο Δημήτρης Μαύρος εξηγούσε περισπούδαστα γιατί η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου δέκα μονάδες, να το αφήσουμε που λέει ο λόγος, όταν τις ίδιες μέρες τη διαφορά αυτή άλλες δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν σε ποσοστά Τσαουσέσκου, στο 14%, και άλλες στο 6%, με όλες τις ενδιάμεσες παραλλαγές, πράγματα που μόνο από χονδροειδείς σκοπιμότητες μπορούν να δικαιολογηθούν προφανώς και όχι στατιστικό σφάλμα.

Επίσης, ο Παύλος Τσίμας ρωτούσε με τη μέγιστη σοβαρότητα για τα μεγάλα ποσοστά απόρριψης της Συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ και ο Μαύρος του απαντούσε βαθυστόχαστα με διάφορους ψυχολογικούς ακροβατισμούς που εμφανίζει, τάχα, η ελληνική κοινή γνώμη.

Πέρασε θαυμάσια και αμέριμνα, έτσι, ο σχετικός ραδιοφωνικός χρόνος σε μία από τις συνήθεις προπαγανδιστικές συζητήσεις που επιχειρούν ματαίως να κρύψουν τη γύμνια ενός παρηκμασμένου σκηνικού το οποίο ξεπέφτει και ξεπέφτει μαζί του και η χώρα. Και ξεπτέφτοντας, προσπαθεί να κρατηθεί από τα μαλλιά με αναξιόπιστες δημοσκοπήσεις, που δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να παίζουν ένα καταγέλαστο και κακόγουστο παιχνίδι που να δείχνει στα “πρόβατα” ποιο είναι το μαντρί του πολιτικού σκηνικού για να μην παραστρατήσουν.

Κάνενας, όμως, από τους δύο εμβριθέστατους δεν ασχολήθηκε με μία λεπτομέρεια: πώς είναι δυνατόν να βρίσκει δημοσκοπικά ο Μαύρος την ανύπαρκτη “Ελληνική Λύση”, που δεν την ξέρει ούτε αυτός που την ίδρυσε και να εξαφανίζει, όπως μας έλεγαν στελέχη της, την ΛΑ.Ε.

Η απάντηση είναι αυτονόητη: η ΛΑ.Ε. χαλάει τη σούπα της γενικής ανυποληψίας και βρωμιάς και γι’ αυτό δεν χωράει και δεν πρέπει να μπει στο κάδρο του αυριανού πολιτικού σκηνικού.

K.M.

Παραθέτουμε στη συνέχεια του Γρ. Τύπου της ΛΑ.Ε για τη δημοσκόπηση της MRB και γενικά για τον χαρακτήρα και τον ρόλο των δημοσκοπήσεων:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αυθαίρετη, ασύδοτη και χωρίς έλεγχο λειτουργία των περισσσότερων δημοσκοπικών εταιρειών

Για άλλη μία φορά, η δημοσκόπηση της MRB εξαφανίζει στην κυριολεξία τη Λαϊκή Ενότητα από τη μέτρησή της.

Οι περισσότερες δημοσκοπικές εταιρείες λειτουργούν, εν είδει κερδοσκοπικού καρτέλ, αυθαίρετα, ασύδοτα και χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο, με τη λογική ότι η μιντιοκρατία και το ληστρικό πολιτικό σύστημα μάς πληρώνει και εφόσον μας πληρώνει, ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.

Στόχος του κλαμπ των δημοσκοπήσεων, οι οποίες ως βροχή εμφανίζονται κάθε εβδομάδα, δεν είναι να αποτυπώσει τις τάσεις της κοινής γνώμης αλλά να τις κατευθύνει και να χειραγωγήσει πολίτες και πολιτικό σκηνικό. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να συντηρούν τεχνητά και να αναδεικνύουν ως πραγματικότητα ένα σάπιο, διεφθαρμένο, διαπλεκόμενο, εξαρτημένο και εξωνυμένο πολιτικό σκηνικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καθυβρίζονται χωρίς ουσία για όλα τα θέματα, πλην της γάγγραινας των δημοσκοπήσεων, οι οποίες βρίσκονται στο απυρόβλητο στη μεταξύ τους σκιαμαχία και τα “καραγκιοζιλίκια” τους.

Ο λόγος είναι απλός: οι δημοσκοπήσεις εξυπηρετούν απολύτως το ψεύτικο διπολικό παιχνίδι και τις άλλες πολιτικές και κομματικές τσόντες που το περιβάλλουν. Στο πλαίσιο αυτό, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαθέτουν τα “δικά” τους δημοσκοπικά εργαλεία για να ανεβοκατεβάζουν κατά το δοκούν τη μεταξύ τους διαφορά, μοιράζοντας κάποια “ψίχουλα” στις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Η ΛΑ.Ε δεν μετέχει σε αυτό το κακοστημένο και άθλιο παιχνίδι που δίνει τη χαριστική βολή σε ό,τι ελάχιστο έχει απομείνει από δημοκρατία σε αυτήν τη χώρα.

Η ΛΑ.Ε αγωνίζεται για να ανατρέψει όλο το σημερινό παρακμιακό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο και δεν έχει ανάγκη από καμμιά δημόσκοπηση και από καμμιά δημοσκοπική εταιρεία του συστήματος για να εμφανίσει τη δυναμική της και την αυξανόμενη επιρροή της στον λαό.

Η ΛΑ.Ε θα αξιοποιήσει όλα τα πολιτικά, νομικά και κινηματικά μέσα για να αποκαλύψει το παιχνίδι που παίζεται με τις δημοσκοπήσεις στη χώρα μας, το οποίο άλλωστε συζητάει ο ελληνικός λαός, και γι’ αυτό έχουν απωλέσει την αξιοπιστία τους.

Και αναξιόπιστες, όμως, οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι αρκετά πολύτιμες σε ένα σύστημα που σαπίζει και όζει, και έχει χάσει τα μέσα γνήσιας καταξίωσης,.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας