Ο Παναγ. Λαφαζάνης όταν η μνημονιακή ΠτΔ αποχαιρετά τον αντιμνημονιακό Μίκη

1308
Λαφαζάνης όταν η ΠτΔ αποχαιρετά τον Μίκη

Κ.Μ

Αποτέλεσε εξόφθαλμη πρόκληση και κραυγαλέα αντίφαση ότι είδαμε να εκφωνεί στη Μητρόπολη τον τελευταίο χαιρετισμό στον Μέγα αντιμνημονιακό Μίκη Θεοδωράκη μία Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία ως δικαστής “νομιμοποίησε“ την μνημονιακή υποδούλωση της χώρας με δικαστικές αποφάσεις που εξεδόθησαν κατόπιν πολιτικών υπαγορεύσεων.

Υποψιαζόμαστε ότι μάλλον γι’ αυτόν τον λόγο είδαμε τον Παναγ. Λαφαζάνη να φεύγει από την τελετή μέσα στην Μητρόπολη όταν στο βήμα ανέβηκε για να μιλήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας(ΠτΔ), Αικατ. Σακελαροπούλου.

Ρωτήσαμε επ’ αυτού τον Παναγ. Λαφαζάνη έξω από την Μητρόπολη και μας είπε ότι τούτες τις ώρες δεν θέλει να ξύσει κακώς κείμενα και να προβεί σε σχόλια πριν ταφεί στα Χανιά ο Μίκης Θεοδωράκης. Θα τα πούμε μετά, ήταν η λακωνική του απάντηση.

Συνεργάτες, πάντως, του Παναγ. Λαφαζάνη επιβεβαίωναν ότι η αποχώρηση του από την Μητρόπολη την ώρα που ανέβαινε στο βήμα η Π τ Δ ήταν πράξη πολιτικής αντίθεσης. Ο Παναγ. Λαφαζάνης, τον ξέρετε, θα αισθανόταν πολύ άβολα να βλέπει μια μνημονιακή Πρόεδρο, η οποία υπέγραψε κατάπτυστες αποφάσεις που έβγαζαν Συνταγματικές τις αποικιακές μνημονιακές μεθοδεύσεις, να αποχαιρετά τον ιδρυτή και επικεφαλής της αντιμνημονιακής “Σπίθας”, ο οποίος δέχθηκε, μαζί με τον Μαν. Γλέζο, απάνθρωπη αστυνομική επίθεση στο γνωστό αντιμνημονιακό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

*Η φωτογραφία είναι από τη Μητρόπολη

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας