Β.Παπαευαγγέλου:«Όσο αυξάνονται εμβολιασμοί παιδιών, αυξάνονται τα περιστατικά που αναφέρονται ως παρενέργειες»

801
Όσο αυξάνονται εμβολιασμοί παιδιών

«Εν αναμονή της χορήγησης των εμβολίων από τους παιδιάτρους δεν θα πρέπει να χάνεται ο χρόνος ούτε μιας ημέρας. Οι εμβολιασμοί πρέπει να συνεχίζονται χωρίς να αναβάλλονται. Είναι πάρα πολύ σημαντικό» τόνισε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κατά την τελευταία ενημέρωση για την εμβολιαστική κάλυψη είπε προχθές η κ.Θεοδωρίδου αλλά αυτό που ακούστηκε σήμερα προκαλεί το λιγότερο άγχος.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην χώρα όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς, όπου οι φοιτητές είναι πρωταθλητές και κάλεσε όλους να εμβολιαστούν καθώς πλέον διακαής πόθος της κυβέρνησης είναι τα παιδιά.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων δήλωσε ότι:

«Όσο αυξάνεται ο όγκος των παιδιών που εμβολιάζονται, τόσο θα αυξηθούν τα περιστατικά που θα αναφέρονται με παρενέργειες. Είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Υπάρχει απαραίτητα χρονική συσχέτιση αλλά όχι απαραίτητα αιτιολογική συσχέτιση».

Με άλλα λόγια, η κα Παπαευαγγέλου είπε πως όποιο παιδί κάνει το εμβόλιο μπορεί να έχει παρενέργειες, αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά θα πουν πως μάλλον δεν φταίει το εμβόλιο!

 

 

Πάνω από 140.000 παιδιά έχουν εμβολιαστεί

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είπε ότι για την ηλικιακή ομάδα 15 – 17, το 25% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού, ανέρχεται στο 26,5%, δηλαδή έχουν ήδη εμβολιαστεί 90.000 παιδιά της ηλικιακής αυτής ομάδας.

«Όπως βλέπετε, καταγράφεται μια σημαντική αύξηση σε σχέση με την προηγουμένη εβδομάδα που ανακοινώσαμε το ποσοστό συμμετοχής και περισσότερες από 16.000 παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας, 15 – 17, έχουν εμβολιαστεί τις τελευταίες μέρες», παρατήρησε.

Για την ηλικιακή ομάδα 12 – 14, το 13% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού, ανέρχεται στο 14,5%, δηλαδή έχουν ήδη εμβολιαστεί 50.000 παιδιά. Άρα, συμπλήρωσε, στο σύνολο στις δύο ηλικιακές κατηγορίες έχουν εμβολιαστεί περισσότερο από 140.000 παιδιά. Και εδώ παρατηρείται μια σημαντική αύξηση με 13.5000 παιδιά να έχουν εμβολιαστεί τις τελευταίες ημέρες, επισήμανε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας