Ο Ομπάμα καταγγέλλει τον Εβραϊκό έλεγχο στην Αμερικανική πολιτική

1191
καταγγέλλει τον Εβραϊκό έλεγχο

ERIC STRIKER – UNZ REVIEW, 19 -1- 2020

              «Η Γη της Επαγγελίας» στα Απομνημονεύματά του   

          (Μια αποκαλυπτικά ενδιαφέρουσα αυθεντική μαρτυρία)

Τα προεδρικά απομνημονεύματα του Μπαράκ Ομπάμα «H Γη της Επαγγελίας» έφτασε στα ράφια των βιβλιοπωλείων αυτή την εβδομάδα.

Στο βιβλίο, το οποίο προβλέπεται να είναι μια δική του ματιά στην οκταετή προεδρία του, συντάσσεται με τον Τζίμι Κάρτερ στην καταγγελία του εβραϊκού λόμπι και της δύναμης επιβολής του Ισραήλ πάνω στην αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Ομπάμα ξεχωρίζει την Αμερικανική Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων του Ισραήλ (AIPAC) ως μια ιδιαίτερα ολέθρια πέμπτη φάλαγγα. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, η AIPAC παρακολουθεί στενά τους αμερικανούς πολιτικούς για ακόμη και την πιο ήπια επίκριση του Ισραήλ και θα συγκεντρώσει την τεράστια οικονομική δύναμη της εβραϊκής κοινότητας για να καταστρέψει όποιον τους αντιστάθηκε.

Η παρενόχληση (στον ίδιο) άρχισε αμέσως όταν, ως υποψήφιος για την προεδρία το 2008, επισκέφθηκε το Ισραήλ και έβαλε μια προσευχή στο Τείχος των Δακρύων. Οι Ισραηλινοί παραβίασαν τις δικές τους παραδόσεις για να αποσπάσουν την προσευχή του από τον τοίχο και να την δημοσιεύσουν. .

Όταν έφτασε στο Λευκό Οίκο, συνειδητοποίησε ότι οι πολιτικοί που “επέκριναν την πολιτική του Ισραήλ πάρα πολύ δυνατά διακινδύνευαν να σημαδεύονται ως «αντίπαλοι του Ισραήλ» (και ενδεχομένως αντισημίτες) και βρίσκονταν αντιμέτωποι με ένα καλά χρηματοδοτούμενο αντίπαλο στις επόμενες εκλογές.”

Σε ένα άλλο επεισόδιο, Ο Ομπάμα γράφει ότι “Τηλέφωνα στον Λευκό Οίκο άρχισε να χτυπάνε μανιωδώς” όταν επέκρινε δημοσίως τους παράνομους οικισμούς του Ισραήλ στην Δυτική Όχθη. Όταν ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε την αγανάκτησή του, η ομάδα εθνικής ασφάλειας του Ομπάμα βομβαρδίστηκε με κλήσεις και πιέσεις από διάσημους και ισχυρούς Εβραίους, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώνυμου φιλελεύθερου Δημοκρατικού βουλευτή που στο βιβλίο περιγράφεται ως “εξαιρετικά ταραγμένος” από το αίτημα περιορισμού του οικισμού.

Ο Ομπάμα περιγράφει τη προεδρική θητεία του σημεία ως δύσκολη σε ορισμένα λόγω της πίεσης που υφίστατο μέσω ποικίλων οδών εντός των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της διοίκησής του, η οποία του θύμισε “ότι οι φυσιολογικές πολιτικές διαφορές με έναν Ισραηλινό πρωθυπουργό επέφεραν ένα εσωτερικό πολιτικό κόστος.”
Ένας από τους στενότερους συμμάχους του Ομπάμα στη δημόσια ζωή, ο Ραμ Εμμανουέλ αναφέρεται επίσης στο βιβλίο. Ο Εμμάνουελ φέρεται να καταράστηκε τον Ομπάμα μετά από μια συνάντηση με τον Nετασνιάχου, τον οποίο έκρινε πως ο Ομπάμα δεν σεβάστηκε.

Ο Ομπάμα αντισταθμίζει αυτές τις επικρίσεις με γενναιόδωρα ποσά φιλο-σημιτισμού, λέγοντας ότι θαύμαζε τους Εβραίους επειδή ήταν η πιο πολιτιστικά αριστερή εθνοτική ομάδα στην Αμερική, εκτός από όταν επρόκειτο για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Με τον αντιπρόεδρο του Ομπάμα να ετοιμάζεται να αναλάβει τα καθήκοντά του, δεν υπάρχει κανένα σημάδι της εισερχόμενης κυβέρνησης Μπάϊντεν-χάρις. Ο Μπάιντεν ήταν πάντα γνωστός στους εβραϊκούς κύκλους ως ο «καλός μπάτσος» για το Ισραήλ, ενώ ο Harris, η Χάρις, που επιλέχθηκε προσωπικά από Εβραίους πολυεκατομμυριούχους για να είναι η υποψήφια σύντροφος του Biden, είναι μια ειλικρινής φανατική σιωνίστρια που είχε μυστικές συναντήσεις με την AIPAC. Πολλές πολιτικές που εγκαινίασε ο Ντόναλντ Τραμπ — ένας από τους πιο προσκείμενος στο Ισραήλ προέδρους στην αμερικανική ιστορία — αναμένεται να συνεχιστούν υπό το νέο καθεστώς.

Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας