Ο ΟΗΕ δεν έχει σχέδιο για τους κλιματικούς πρόσφυγες

1386
οηε

Ο OHE χρειάζεται μια συντονισμένη προσέγγιση για να βοηθήσει τους ανθρώπους που αναγκάζονται να μετακινηθούν λόγω πλημμυρών, καταιγίδων, ξηρασίας και άλλων επιπτώσεων που επιδεινώνονται από την υπερθέρμανση του πλανήτη, επισημαίνεται σε σχετική έκθεση. 

Στην έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, η εσωτερική «ομάδα εργασίας για τον εκτοπισμό» ζήτησε καλύτερη συλλογή και ανάλυση δεδομένων σχετικά με τις τάσεις της κλιματικής μετανάστευσης, καθώς και χρηματοδότηση για να βοηθήσει εκείνους που πλήττονται περισσότερο.

«Επί του παρόντος, ο ΟΗΕ δεν διαθέτει ολοκληρωμένο μηχανισμό συντονισμού ή στρατηγική για την εκτόπιση λόγω καταστροφών, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής», αναφέρει η έκθεση που συντάχθηκε από αντιπροσώπους των υπηρεσιών του ΟΗΕ. Οι συντάκτες καλούν τον γενικό γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες να δώσει μία απάντηση στο ζήτημα.

Η επιτροπή του ΟΗΕ που είναι υπεύθυνη για τις «απώλειες και ζημίες» που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή συζήτησε τις συστάσεις στη Βόννη αυτή την εβδομάδα και θα υποβάλει έκθεση στην κύρια ετήσια σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα τον Δεκέμβριο.

Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν πώς το μεταβαλλόμενο κλίμα μπορεί να ωθήσει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Αυτό μπορεί να προκληθεί από μια μεγάλη καταστροφή, όπως μια ακραία καταιγίδα, ή χρόνια προβλήματα, όπως η συχνή ξηρασία που καθιστά τη γεωργία ασύμφορη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας