Ο Μπολσονάρο, το Ισραήλ και η ακροδεξιά απειλή

1140
μπολσονάρο

Στο Ισραήλ βρέθηκε αυτές τις μέρες ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη και συναντήσεις με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου. Σε μια πολιτική κίνηση με εξαιρετικό ενδιαφέρον και πολλούς “συμβολισμούς”.

Με χαρακτηριστική την έναρξη μιας ακόμη δολοφονικής στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων της Γάζας, ακριβώς αυτές τις μέρες της επίσκεψης Μπολσονάρο, οι δηλώσεις του και η προκλητική συμπεριφορά του υμνητή και νοσταλγού της στρατιωτικής δικτατορίας της Βραζιλίας στα 1964-84, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια παρερμηνείας των στοχεύσεών της.

Είναι γνωστές οι σχέσεις που έχει αναπτύξει το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ με καθεστώτα όπως αυτό των νεοφασιστών της Ουκρανίας. Όπως φαίνεται, ανάλογες σχέσεις επιδιώκεται να αναπτυχθούν και με τους εκπροσώπους της άκρας Δεξιάς και στη Λατινική Αμερική. Σε μια περιοχή όπου επί χρόνια είχαν αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες δυνάμεις με αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό και με σαφή τοποθέτηση υπέρ του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Από την άποψη αυτή, η επίσκεψη Μπολσονάρο απέβλεπε και στην προσπάθεια απομόνωσης των καθεστώτων που εξακολουθούν να αντιτάσσονται στον ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό, πρώτα και κύρια της Βενεζουέλας, που βρίσκεται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστικών σχεδίων αποσταθεροποίησης.

Τραγική “σύμπτωση”: Η επίσκεψη του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας στο Ισραήλ πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις μέρες από τη διαβόητη “τριμερή” Σύνοδο Νετανιάχου, Τσίπρα και Αναστασιάδη, υπό την υψηλή εποπτεία του Πομπέο.

Και λίγες μόλις μέρες μετά τις διακηρύξεις Τσίπρα κατά της… ακροδεξιάς απειλής!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας