Ο Μπιν Λάντεν κέρδισε. Oι ΗΠΑ έγιναν ολοκληρωτικά ένα κράτος παρίας

1634
κόρμπιν

Με σειρά ενεργειών που αποδεικνύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κινούνται πέρα από κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας αποφάσισε να τιμήσει η Ουάσινγκτον τη συμπλήρωση 17 χρόνων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, που υπηρέτησε τον Τζορτζ Μπους και τώρα τον Ντόναλντ Τράμπ, απείλησε ότι θα επιβάλει κυρώσεις στα μέλη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) εάν συνεχίσουν τις έρευνές τους για τα εγκλήματα πολέμου, που κατηγορούνται ότι πραγματοποίησαν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

Θεωρητικά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σημαίνει ακόμη και σύλληψη δικαστών που θα επιχειρούσαν να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Επίσης, ο Μπόλτον ανακοίνωσε το κλείσιμο των γραφείων της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στην Ουάσινγκτον, το οποίο είχε ζητήσει από το ICC να ερευνήσει τις καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που πραγματοποιεί το Ισραήλ.

Οι δύο κινήσεις έρχονται λίγα μόνο 24ωρα μετά την αποκάλυψη των New York Times ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν σειρά συναντήσεων με αντικαθεστωτικούς της Βενεζουέλας, προκειμένου να σχεδιάσουν την πραξικοπηματική ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Αν και οι φιλελεύθεροι στις ΗΠΑ (και οι ακόλουθοί τους στην Ευρώπη και την Ελλάδα) θα αποδώσουν όλες τις αποφάσεις των ΗΠΑ στην «τρέλα του βασιλιά Τραμπ», μια σύντομη ματιά στα χρόνια που ακολούθησαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου αποδεικνύει ότι το αμερικανικό κράτος έχει συνέχεια και συνέπεια.

Ο Τζον Μπόλτον ζητούσε (εμμέσως πλην σαφώς) την κατεδάφιση του κτιρίου του ΟΗΕ εδώ και σχεδόν δυο δεκαετίες, ενώ ήταν ο Ομπάμα αυτός που ανακήρυξε τη Βενεζουέλα «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» ξεκινώντας ένα νέο γύρο προσπαθειών για την ανατροπή της κυβέρνησης. H αμφισβήτηση της δικαιοδοσίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου είναι μια πάγια πρακτική της Ουάσινγκτον που κλιμακώθηκε στα χρόνια του Τζορτζ Μπους προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωτική ασυλία στα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Πριν από πέντε χρόνια γράφαμε ότι οι ΗΠΑ ευθύνονται για την αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Έκτοτε προστέθηκαν στις ευθύνες τους και τα κύματα προσφύγων που κινούνται στη Μέση Ανατολή και (δευτερευόντως) στην Ευρώπη.

Στο εσωτερικό διατηρούν το μεγαλύτερο αριθμό κρατουμένων (σε απόλυτα μεγέθη) από οιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου ενώ πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ αποκαλύπτει μια εικόνα εσωτερικής διάλυσης από τις υποδομές μέχρι την απόλυτη φτώχεια που μαστίζει δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες.

Οι ΗΠΑ αποτελούν σήμερα την μεγαλύτερη απειλή για τον πληθυσμό τους αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη σε πολιτικό, γεωπολιτικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Για όσο διάστημα μάλιστα η οικονομία τους υποχωρεί μπροστά στις ανερχόμενες οικονομικές υπερδυνάμεις της Ασίας, θα χρησιμοποιούν όλο και συχνότερα την στρατιωτική τους υπεροχή για να διατηρούν τη θέση στο διεθνές στερέωμα.

Η 11η Σεπτεμβρίου παραμένει το κομβικό σημείο που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του «αμερικανικού αιώνα». Δυστυχώς αυτό το συμβολικό γεγονός έγινε από τον λάθος άνθρωπο (τον Οσάμα μπιν Λάντεν) και με το λάθος τρόπο (την τρομοκρατία).

*Πηγή: info-war.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας