Ο Μιγκέλ Ντιάζ Κανέλ διαδέχεται τον Ραούλ Κάστρο στην Προεδρία της Κούβας

1785
ντίαζ

Τέλος εποχής στην Κούβα, καθώς ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ είναι και επίσημα ο μόνος υποψήφιος για την προεδρία της Κούβας και θα είναι  ο διάδοχος Ραούλ Κάστρο στο ύπατο αξίωμα.
Την ανακοίνωση έκανε Κουβανός αξιωματούχος και έτσι περισσότερα από 59 χρόνια μετά την κουβανική επανάσταση, στην οποία ο Φιντέλ και ο Ραούλ Κάστρο ηγήθηκαν, η χώρα δεν θα έχει κάποιον Κάστρο στην εξουσία.
Ο κ. Ντίας, πρώτος αντιπρόεδρος της χώρας και στενός συνεργάτης του απερχόμενου ηγέτη της Κούβας Ραούλ Κάστρο, θα αναλάβει και επισήμως επικεφαλής του κράτους (υπό τον τίτλο «Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους της Κούβας») την Πέμπτη 19 Απριλίου.
Η ημερομηνία που επελέγη για την ιστορική μεταβίβαση της εξουσίας στην Κούβα, η 19η Απριλίου, συμπίπτει με την 57η επέτειο της σοσιαλιστικής επανάστασης στην Κούβα, μετά την εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων, που για την Αβάνα αποτέλεσε την πρώτη ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην Λατινική Αμερική.
Η εκλογή του προέδρου, ο οποίος ταυτόχρονα αναλαμβάνει και πρωθυπουργός, δηλαδή επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου, γίνεται από την Εθνοσυνέλευση της Λαϊκής Εξουσίας, το κοινοβούλιο της Κούβας.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας