Ο Μαρινάκης, η δημοσκόπηση της Metron, η ΝΔ, η ακροδεξιά και το θάψιμο της ΛΑΕ

3908

Συγχαρητήρια στους κ. Μαρινάκη (ή εν πάση περιπτώσει στους επιτελείς του) και στον κ. Στρ.  Φανάρα της Metron Analysis για την εξαιρετική αφοσίωση του στον κανόνα: «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο».

Ήταν τόσο προκλητική και τόσο ολοφάνερη στις σκοπιμότητες της η δημοσκόπηση της Metron Analyis, που δημοσιεύτηκε στα ”ΝΕΑ” του Σαββατοκύριακου (30-1/7), ώστε να έχει προκαλέσει γενική θυμηδία και καυστικότατα ειρωνικά σχόλια σε όλους/ες τους καλοπροαίρετους/ες και σοβαρούς/ες (όχι τυφλωμένους/ες από την φιλαθλοποίηση) σχολιαστές και πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Η δημοσκόπηση της Metron τα τακτοποιούσε όλα και κρατούσε τις δέουσες ισορροπίες με όλους τους «φίλιους» και «προσκείμενους» χώρους, χωρίς βεβαίως να πετάξει στον Καιάδα και τον (δήθεν), «αντίπαλο», χώρο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αντίπαλο μην πάει ο νους σας πολιτικοϊδεολογικό αλλά στον ανταγωνισμό για το πολιτικό επιχειρηματικό μπλοκ εξουσίας της «μπανανίας».

Έτσι, σύμφωνα με την Metron, η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη, παρ’ ό,τι ο τελευταίος κατά την ίδια δημοσκόπηση καταρρέει στην κοινωνία, προηγείται, με διαφορά, τύπου Τσαουσέσκου, της τάξης των 14 και πλέον μονάδων.

Το φίλιον ΚΙΝΑΛ, ή όπως θέλετε πείτε το, έρχεται άνετα τρίτο με ποσοστό που αγγίζει τον διψήφιο αριθμό.

Εκεί, όμως, που η Metron και οι υψηλοι εντολείς της, δείχνουν, εξίσου με τη ΝΔ, φανατική εύνοια, αν όχι και κάτι παραπάνω, είναι ο χώρος του νεοφασισμού και της μνημονιακής ολοκληρωτικής ακροδεξιάς.

Όλοι αυτοί, σύμφωνα με την μέτρηση, σηκώνουν κεφάλι, φιλοδοξώντας να πνίξουν στον «ολοκληρωτισμό», στην «προδοσία», στην «αρπαχτή», στην «τρομοκρατία», στον φόβο, στο αίμα και στην τυφλή εξυπηρέτηση μεγάλων προσκείμενων τζακιών την οικονομία, την κοινωνία και την χώρα.

Έτσι, η δημοσκόπηση εμφανίζει την Χρυσή Αυγή στο 8% και δίπλα στην Χρυσή Αυγή, με υψηλά σχετικά ποσοστά, τα φιλικά ακροδεξιά μορφώματα αλλά παντελώς άγνωστα και ανύπαρκτα στην κοινωνία, την Ελληνική Λύση με 2,8% (!) και την Εθνική Ενότητα με 1,4% (!).

Βεβαίως, ο κ. Μαρινάκης (ή οι περί αυτών) και ο κ. Στρ. Φανάρας δεν θέλουν να πετάξουν και στον κάλαθο των αχρήστων, κάθε άλλο, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Αντίθετα πρέπει να βρίσκονται στο κάδρο, αλλιώς αφήνεται επικίνδυνο πολιτικό κενό, που δεν ξέρει κανένας πως θα λειτουργήσει.

Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται από την Metron με 2 μπροστά (22,6%) και οι ΑΝΕΛ και αυτοί με 2% ακριβώς.

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.

Οι μόνες δυνάμεις που, για ευνόητους λόγους, εξαφανίζονται εντελώς, ως παντελώς ανύπαρκτες, από το δημοσκοπικό παζλ της Metron είναι κυρίως οι δυνάμεις της Λαϊκής Ενότητας!

Στελέχη της ΛΑ.Ε. μας έλεγαν ότι μια μέρα πιο μπροστά μια άλλη δημοσκόπηση, της Alco, προσπαθούσε να κρατήσει τα προσχήματα, δίνοντας την ΛΑ.Ε. ένα 2,1%.

Η Metron ούτε το φύλο συκής δεν επιτρέπει στον εαυτό της.

Τα ίδια στελέχη της ΛΑ.Ε. τόνιζαν ότι τρέμουν την ΛΑ.Ε. όλοι οι σημερινοί κλειδοκράτορες της κατεχόμενης χώρας, γιατί ξέρουν ότι σχεδόν είναι η μόνη δύναμη που έχει στόχο την ανατροπή εδώ και τώρα, διαθέτει εναλλακτική προγραμματική και ενωτική πρόταση και μπορεί να αποκτήσει γρήγορα δυναμική πλειοψηφίας στον ελληνικό λαό.

Γι’ αυτό δεν θέλουν ούτε καν την σκόπιμα μειωμένη καταγραφή της να βλέπουν.

Ανύπαρκτοι, λοιπόν!

Αυτή και μόνο αυτή είναι η συνταγή και όποιος αντέξει.

H Ιskra, πάντως, αντέχει πολύ!

Κώστας Αρτινός

Στη συνέχεια παραθέτουμε την δημοσκόπηση της Metron Analyisis:

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή των εγκύρων τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

-Νέα Δημοκρατία 36,7%

– ΣΥΡΙΖΑ 22,6%

– Κίνημα Αλλαγής 9,9%

– Χρυσή Αυγή 8%

– ΚΚΕ 6,8%

– Ένωση Κεντρώων 3,2%.

-Ελληνική Λύση 2,8%

– ΑΝΕΛ 2%

-Λαϊκή Ενότητα στο 2,1%

-Πλεύση Ελευθερίας 1,6%

-Εθνική Ενότητα στο 1,4%

 

-Άλλο 5%

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας