Ο Μίκης δεν πέθανε-Δεν πεθαίνει η Ελλάδα-Στα χνάρια του η σωτηρία

547
Ο Μίκης δεν πέθανε

Η είδηση του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη συγκλόνισε την Ελλάδα και ιδιαίτερα τον απλό Έλληνα πολίτη που ζει στη φτώχεια και την σημερινή τραγωδία αλλά συγκλόνισε συνάμα και όλη την δημοκρατική οικουμένη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν κάτι παραπάνω από μέγας μουσικοσυνθέτης και κάτι παραπάνω από μέγας αγωνιστής και οραματιστής.

Ο Μίκης ήταν και θα παραμείνει για πάντα ο μέγας ελληνικός. Ήταν και θα είναι η ψυχή της διαχρονικής Ελλάδας που πασχίζει να ξαναβρεί τη μεγαλοσύνη της ενάντια στις προδοσίες, την ψευτιά και την απάτη των εξουσιών που την πνίγουν και μέσα στις αγωνίες ενός λαού που ζητάει την ανάστασή του και δυστυχώς όποτε ξεσηκώνεται, βρίσκεται πάντα προδομένος.

Ο Μίκης δεν έφυγε. Γιατί δεν πεθαίνει η Ελλάδα. Αν δεν μπόρεσε να κάνει το όραμα του πράξη όσο ζούσε, μπορεί αυτό το όραμα για μια Ελλάδα εθνικά ανεξάρτητη, για μια Ελλάδα του πολιτισμού, για μια Ελλάδα που θα πρωτοπορεί, για μια Ελλάδα της δικαιοσύνης να λάβει σάρκα και οστά, αν καταφέρουμε να κάνουμε το δημιουργικό πάθος και τα οράματα του Μίκη, αυτό που δεν το κάναμε όσο ζούσε: Οδηγό για τη ζωή, τις αρχές και τον αγώνα μας.

Πέθανε σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Η Ελλάδα, αλλά και όλος ο πλανήτης θρηνεί για την απώλεια ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες. Ενός από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους, που άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής, έκανε την Ελλάδα πασίγνωστη στα πέρατα του κόσμου και ταυτόχρονα με την πολιτική του δράση συνδέθηκε με μεγάλες καμπές της ελληνικής ιστορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας