Έπεσε η μάσκα του Τσίπρα. Ο λόγος τώρα στο αντιρατσιστικό κίνημα

2065
τσίπρα

Ενώ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες τα καθιερωμένα, εδώ και πολλά χρόνια, Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ, οι ειδήσεις που έφτασαν από τις Βρυξέλλες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις που φτάνουν μέχρι και στην έκφραση οργής.

Είναι γνωστές οι σταθερές θέσεις του αντιρατσιστικού κινήματος της χώρας μας για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα. Η απόρριψη της πολιτικής της «Ευρώπης-φρούριου», η αντίθεση στον εγκλωβισμό των μεταναστών και προσφύγων στις μεσογειακές χώρες, όπως η Ελλάδα, και στην απαγόρευση μετακίνησής τους στις χώρες όπου οι ίδιοι επιθυμούν να εγκατασταθούν. Θέσεις τις οποίες υποστήριζε και ο ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον μέχρι το 2015, ενώ εμφανίζονται να τις υποστηρίζουν ακόμη, φραστικά βέβαια, πολλά στελέχη και μέλη του.

Είναι ακριβώς αυτές οι θέσεις που έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του ο Αλέξης Τσίπρας, αποδεχόμενος πλήρως και χωρίς την παραμικρή αντίρρηση, τη μετατροπή της χώρας μας σε τόπο λειτουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης και στον εγκλωβισμό στην Ελλάδα δεκάδων και ίσως αύριο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Ο μοιραίος αυτός άνθρωπος έφτασε σε σημείο να κάνει λόγο για συμφωνία με τη Γερμανία για την απέλαση στην Ελλάδα όσων μεταναστών και προσφύγων καταφέρνουν να φτάσουν εκεί.

Αν σ’ αυτά προσθέσουμε και τη συμφωνία του για την ενίσχυση της Frontex, που ήδη αλωνίζει στο Αιγαίο, εξυπηρετώντας και σχεδιασμούς εντελώς άσχετους με το προσφυγικό, γίνεται κατανοητό πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πολιτική άκρως επικίνδυνη και καταφανώς τοποθετημένη στον αντίποδα των θέσεων του ελληνικού αντιρατσιστικού κινήματος.

Ανάλογη θα είναι και η απάντηση του κινήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας