Ο Κοβάτσεφσκι, «φωτοκόπια» Ζάεφ, έλαβε το χρίσμα υποψήφιου πρωθυπουργού

674
έλαβε το χρίσμα υποψήφιου πρωθυπουργού

«Για μένα είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη που σήμερα από την Κεντρική Επιτροπή του SDSM έλαβα την εμπιστοσύνη να είμαι πρωθυπουργός της μελλοντικής Κυβέρνησης!» έγραψε ο Κοβάτσεφσκι.

Ο πρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) της Βόρειας Μακεδονίας, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, ανακοίνωσε ότι έλαβε προχθές Δευτέρα από το Κεντρικό Συμβούλιο του SDSM την εμπιστοσύνη να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης.

Το χρίσμα

«Για μένα είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη που σήμερα από την Κεντρική Επιτροπή του SDSM έλαβα την εμπιστοσύνη να είμαι πρωθυπουργός της μελλοντικής Κυβέρνησης!

»Είναι μια πρόκληση που είμαι έτοιμος να αποδεχτώ και να εργαστώ σκληρά για να δικαιολογήσω την εμπιστοσύνη. Συνεχίζουμε με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για εκλογή νέας ηγεσίας, καθώς και νέων μελών του Κεντρικού και Εκτελεστικού Συμβουλίου του SDSM.

»Το SDSM θα αναδιοργανωθεί, θα συνεχίσει να εκδημοκρατίζεται και να εκσυγχρονίζεται. Το κόμμα είναι ανοιχτό για την ένταξη νέων ανθρώπων που θα χαρακτηρίζονται από γνώση, ειλικρίνεια και προσήλωση στις σοσιαλδημοκρατικές αξίες», έγραψε ο Κοβάτσεφσκι στο Facebook.

Η διαδικασία

Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι θα παραδώσει σήμερα Τετάρτη την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στον Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας.

Η Βουλή επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα την παραίτηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, και άρχισε να τρέχει η δεκαήμερη προθεσμία εντός της οποίας ο πρόεδρος Πενταρόφσκι πρέπει να αναθέσει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Ο Κοβάτσεφσκι ανακοίνωσε τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στα μέσα του επόμενου μήνα, το αργότερο έως τις 18 Ιανουαρίου.

Αφού ο υποψήφιος πρωθυπουργός λάβει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης, αναμένεται να υποβάλει το πρόγραμμα εργασίας και τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή, από την οποία θα πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.
Για να γίνει αυτό, τουλάχιστον 61 βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν υπέρ του προτεινόμενου υπουργικού συμβουλίου.

Η νέα κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία που αποτελείται από τον συνασπισμό του SDSM, με τα αλβανικά κόμματα DUI, Alternativa και DPA, διαθέτει 64 βουλευτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας