Ο Κατσίκης, οι ΑΝΕΛ και ο ρατσισμός που δεν κρύβεται

1494
διαστροφές
Ο βουλευτής Αττικής του συγκυβερνώντος κόμματος ξαναχτύπησε: έβγαλε πάλι στη ρούγα τις ρατσιστικές και σοβινιστικές απόψεις του αναζητώντας ψηφαλάκια.
Αυτός ο Κατσίκης των ΑΝΕΛ πρέπει να είναι πολύ μυρωδάτο άνθος. Το είχε δείξει και πριν από μερικούς μήνες όταν ήθελε να… εκστρατεύσουμε στη FYROM για να λυθούν τα προβλήματα στην περιοχή μας.
Τότε, σε μια αποκαλυπτική των απόψεών του συνέντευξη, είχε δηλώσει: “Αν νομίζουν ότι τα εδάφη τους πρέπει να λέγονται Μακεδονία, τότε να προσθέσουμε στην ελληνική γη, στα ελληνικά εδάφη, τα Σκόπια ως Μακεδονία, να τη θεωρήσουμε ως μια ακόμη αλύτρωτη πατρίδα για μας και, με την σκέψη πάλι να γίνει δική μας, να αναμένουμε να ωριμάσει ο χρόνος”.
Μετά βέβαια, εκ των πραγμάτων, υποχρεώθηκε να αφιππεύσει, να αφήσει όπλα και μπαλάσκες στον καναπέ του και τους γείτονες στα αρκετά προβλήματα που έχουν και χωρίς την δική μας ανάμειξη.
Χτες, ο λαμπρός αυτός κύριος, με τις εμφανώς… ριζοσπαστικές ιδέες, που εκτός των άλλων συμμετέχει και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, αποφάσισε να διεκδικήσει ξανά μερικά λεπτά δημοσιότητας. Και ως ακραιφνής… δημοκράτης θεώρησε ότι ο πιο εύκολος τρόπος είναι να επιτεθεί φραστικά σε έναν μετανάστη.
Γιατί η Επιτροπή συζητούσε για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, θέμα που όπως φαίνεται είναι κόκκινο πανί για πολιτικούς σαν τον ανελίστα Κ. Κατσίκη, και ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών Σαμ Ιντρίσου δήλωσε -χωρίς να υπολογίσει ότι ο κ. Κατσίκης δεν θέλει να ακούει τέτοιες απόψεις- ότι “χρειάζεται οργανωμένη δράση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ειδικά από την αστυνομία, γιατί φαίνεται ακόμη πως η πλειοψηφία των αστυνομικών συμπεριφέρεται στους μετανάστες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας”.
Ο κ. Ιντρίσου, μάλιστα, δεν περιορίστηκε σε αυτή την διόλου καινοφανή διαπίστωση, αλλά συμπλήρωσε επίσης -εντείνοντας την δυσφορία του κ. Κατσίκη- ότι “ακόμα και σήμερα, πολλοί μετανάστες πιστεύουν πως θα τους κακομεταχειριστούν στην αστυνομία, ειδικά στα τμήματα της Ομόνοιας, του Αγίου Παντελεήμονα και στο Κέντρο της Αθήνας”.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά που ανέβασαν την πίεση του στελέχους των ΑΝΕΛ που παλιότερα ανήκε στο ΛΑΟΣ, και μπορεί να μην έχει τίποτε με τους ξένους αλλά δεν ανέχεται ότι αυτοί οι ξένοι δεν είναι από δω, η πρόεδρος της Επιτροπής Αφροδίτη Σταμπουλή τόλμησε να ευχαριστήσει τον κ. Ιντρίσου για την συμβολή του στις εργασίες της Επιτροπής.
Παρά την πασιφανή… αμεροληψία του, αυτό δεν το άντεξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και άρχισε το σόου φωνάζοντας “τι τον ευχαριστείτε, που βρίζει τους Έλληνες;” για να αποχωρήσει στη συνέχεια φωνάζοντας ότι οι μετανάστες δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί και κατηγορούν την αστυνομία!
Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι γραφικά, αν δεν ήταν επικίνδυνα. Γιατί κάθε παράσταση στην πλάτη των μεταναστών και κάθε φράση που στοχοποιεί μετανάστες και πρόσφυγες, είναι επικίνδυνη. Και γίνεται δυο φορές επικίνδυνη όταν αυτός που παίζει εν ου παικτοίς είναι βουλευτής και μάλιστα κυβερνητικός, όσο κι αν θέλουν να το ξεχνούν πολλοί από αυτούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.
 
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος του News 24/7

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας