Ο θάνατος του Γιάννη Κυράστα βύθισε σε θλίψη το ελληνικό ποδόσφαιρο

1102
Ο θάνατος του Γιάννη Κυράστα
Αποτέλεσε αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στην άκρη του πάγκου.
Σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής Γιάννης Κυράστας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 52 ετών από μια σπάνια νόσο.
Αποτέλεσε αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην άκρη του πάγκου. Ως ποδοσφαιριστής κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, ενώ φόρεσε και την πράσινη φανέλα σηκώνοντας 2 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα με τον Παναθηναϊκό. Επίσης, φόρεσε 46 φορές το εθνόσημο.

Από ποδοσφαιριστής σε προπονητής

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Κυράστας ακολούθησε προπονητική καριέρα και είχε δυο εκπληκτικές θητείες στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Τη σεζόν 1999-2000 και 2001-2002.
Ο Έλληνας τεχνικός την Πρωταπριλιά του 2004, πέθανε στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Ευρωκλινικής δίνοντας μια μεγάλη μάχη, από τις 28 Φεβρουαρίου, με μια σπάνια νόσο. Αρχικά, είχε νοσηλευτεί με επεισόδιο προστατίτιδας και επιδιδυμίτιδας, αλλά στις 5 Μαρτίου επανήλθε στο νοσοκομείο με σημεία νεκρωτικής γάγγραινας του οσχέου, γνωστή ως νόσο του Fournier και χειρουργήθηκε επειγόντως.
Εκεί που όλα έδειχναν να βαίνουν καλώς, στις 29 Μαρτίου η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία και υποβλήθηκε σε αφαίρεση χολής. Έπειτα από συνεχόμενες μεταγγίσεις αίματος, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίνεται και άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη 1η Απριλίου 2004.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας