Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως με άνοιγμα των συνόρων για τους πρόσφυγες

704
Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως με άνοιγμα

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της γείτονος, ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «είναι αχαριστία να λέει (σ.σ. η Ελλάδα) πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος, ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατομμύρια πρόσφυγες»

Με άνοιγμα των ελληνοτουρκικών συνόρων για τους πρόσφυγες απείλησε ο πρόεδρος της ΤουρκίαςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της γείτονος, ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «είναι αχαριστία να λέει (σ.σ. η Ελλάδα) πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος, ενώ η χώρα μας φιλοξενεί περίπου 5 εκατομμύρια πρόσφυγες».

«Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα, τι θα κάνει η Ελλάδα δεν ξέρω. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα η οποία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο» υποστήριξε με περίσσιο θράσος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο κ. Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις ημέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα, και γι’ αυτό στην περιοχή δεν προκαλούν εμπιστοσύνη».

 

Εκνευρισμός για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα

Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «όλη Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αμερικανική βάση».

«Δυστυχώς η Αλεξανδρούπολη δεν είναι μια βάση, όλη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια αμερικανική βάση. Εγώ δεν κατάφερα να μετρήσω τις αμερικανικές βάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Όταν τις συγκεντρώσουμε όλες, έχουμε τέτοια εικόνα όπου όλη η Ελλάδα είναι μια βάση των ΗΠΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον Ερντογάν «η Αλεξανδρούπολη είναι μια μικρή περιοχή σε όλη αυτή την εικόνα.

«Όλα αυτά για ποιο λόγο συμβαίνουν;» διερωτήθηκε και σημείωσε πως μετέφερε όλα όσα λέει στον Τζο Μπάιντεν. «Oι HΠΑ διάλεξαν λάθος γείτονα για τον εαυτό τους και δεν είναι σωστή η στάση τους να επιλέξουν στο Αιγαίο ως βάση την Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας