Ο Δ. Στρατούλης στους δημοσιογράφους απεργούς πείνας και στις γυναίκες ενάντια στην κατάργηση των συντάξεων χηρείας

1543
στρατούλης
sdr

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους ΠΓ της ΛΑΕ, μετά τη συνάντησή του μαζί με τους δημοσιογράφους – απεργούς πείνας με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο

Να δοθεί τώρα άμεση, δίκαιη και οριστική λύση για την επιβίωση του ΕΔΟΕΑΠ

Στη συγκέντρωση των απεργών δημοσιογράφων, που κάλεσαν στις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 25/11 μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΛΑΕ με το μέλος της ΠΓ της Δημήτρη Στρατούλη και τα μέλη του ΠΣ της Βασίλη Πριμικήρη και Διονύση Φλαμιάτο.

Μάλιστα ο Δημήτρης Στρατούλης, που είχε διατελέσει και Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης πριν την υπογραφή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ του 3ου μνημονίου, συναντήθηκε μαζί με τους απεργούς πείνας και επιτροπή δημοσιογράφων με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο και απαίτησαν άμεση, δίκαιη και οριστική λύση στο πρόβλημα.

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση:

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη μέλους της ΠΓ της ΛΑΕ:

«Η ΛΑΕ στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στον τομέα της Ενημέρωσης για την προστασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Καλεί τα Σωματεία στο χώρο του Τύπου να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, απαιτώντας τώρα ουσιαστικές λύσεις, αλλά και να τερματίσουν μια περίοδο παρωδίας «διαλόγου», κατά την οποία η κυβέρνηση και η Τρόικα μεθόδευσαν και μεθοδεύουν την πλήρη ισοπέδωση που συμβολίζει η διάλυση του ΕΔΟΕΑΠ.

Ιδιαίτερα η ΛΑΕ καταγγέλλει την κατάργηση του «αγγελιόσημου», της οιωνεί εργοδοτικής εισφοράς στις επιχειρήσεις ενημέρωσης (κατάργηση που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των κερδών των καναλαρχών από τις διαφημίσεις, αλλά και τον οικονομικό στραγγαλισμό των ασφαλιστικών Ταμείων.

Καταγγέλλει, επίσης, την «παράλειψη» της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει μέχρι σήμερα την αντίστοιχη εργοδοτική εισφορά για την περίθαλψη και την επικούρηση, κάνοντας το δώρο προς τους εργοδότες ακόμα πιο ελκυστικό, αλλά και τις δυσκολίες στον ΕΔΟΕΑΠ μεγαλύτερες.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά Ταμεία που με τις μνημονιακές ρυθμίσεις εμφανίστηκε ως «ενοποίηση» των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παροχών, είναι μια βαθειά αντιδραστική πολιτική. Η «ενοποίηση» στο κατώτατο επίπεδο δικαιωμάτων δεν είναι εξισωτισμός αλλά ισοπεδωτισμός.

Υποστηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην ενημέρωση, με στόχο να διατηρήσουν σήμερα τις κατακτήσεις στη σύνταξη, την επικούρηση και την περίθαλψη, με στόχο να μπορέσουν αύριο να τις βελτιώσουν.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να επιστρέψει τους πόρους που αφαίρεσε από τα Ταμεία του Τύπου, για να τους κατευθύνει στο τρύπιο βαρέλι των πληρωμών στους δανειστές. Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση επιβίωσης του ΕΔΟΕΑΠ, με βάση τα αιτήματα των ασφαλισμένων και να περιλαμβάνει και τους εργοδότες, τους μόνους μέχρι σήμερα κερδισμένους από την κυβερνητική πολιτική.

Δηλώνουμε ότι ο αγώνας των ανθρώπων που εργάζονται στον Τύπο, δεν αφορά μόνο στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα τους, αλλά το δικαίωμα στην ενημέρωση, που αποτελεί βασικό δημοκρατικό δικαίωμα. Για αυτό καλούμε όλους τους εργαζομένους, όλους τους πολίτες, να υποστηρίξουν τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις στον Τύπο, ως αναπόσπαστο τμήμα της ευρύτερης προσπάθειας να ανατρέψουμε τις βάρβαρες πολιτικές της μνημονιακής λιτότητας.»

Δ. Στρατούλης στην “κατασκήνωση” των συζύγων θανόντων :

Όχι στις μειώσεις και στην κατάργηση με ηλικιακά όρια των συντάξεων χηρείας

Κλιμάκιο της ΛΑΕ αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της ΠΓ και Βασίλη Πριμικήρη και Διονύση Φλαμιάτο, μέλη του ΠΣ της, επισκέφτηκαν την “κατασκήνωση”, που έχει οργανώσει μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, από 23 έως 27 Οκτώβρη, ο σύλλογος Συζύγων θανόντων ΑΞΙΑ.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έκανε την εξής δήλωση :

«Θερμά Συγχαρητήρια για την πρωτότυπη και δυναμική κινητοποίησή σας. Η ΛΑΕ στηρίζει τον αγώνα σας κατά των απάνθρωπων ρυθμίσεων του άρθρου 12 του νόμου 4387/2016, που αφορά την κατάργηση συντάξεων χηρείας με ηλικιακά κριτήρια καθώς και τη δραστική μείωση όλων των συντάξεων χηρείας.

Η απαράδεκτη, αντισυνταγματική και ηλικιακά ρατσιστική αυτή νομοθετική ρύθμιση πρέπει να καταργηθεί, να ακυρωθούν τα ηλικιακά κριτήρια και να επανέλθει για τις συντάξεις θανάτου το 70% της σύνταξης του/της εκλιπόντος/ούσης. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στον αγώνα σας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας